Την ευθύνη για την οικονομική εξαθλίωση των αστυνομικών την έχει η κυβέρνηση!! του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου


Παρακολουθούμε για ακόμη μια φορά και με καμία έκπληξη πλέον τη δικαιολόγηση όλων των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τον ανοιχτό κυβερνητικό ρόλο κάποιων συνδικαλιστικών  παρατάξεων που προσπαθούν να ρίξουν όλο το βάρος, για τις μειώσεις που έφερε η εφαρμογή του νέου μισθολόγιου,στις αποδοχές μας, στο συνδικαλιστικό κίνημα και όχι στην Κυβέρνηση που ψηφίζει και εφαρμόζει τα μνημόνια.

Πριν την ψήφιση του μισθολογίου- φτωχολόγιο δημοσίευσα στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης ένα άρθρο με τίτλο κινδυνεύουν με κατάργηση τα επιδόματα ΜΑΤ-ΕΚΑΜ -ΕΜΑΚ  αναφέροντας  ότι αν μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη ισχύος του παρόντος  με απόφαση του υπουργού οικονομικών και του  καθ ύλην αρμόδιου υπουργού δεν εκδοθεί υπουργική απόφαση που να καθορίζει το ύψος τους δικαιούχους , τους όρους και προϋποθέσεις χορήγησης των παραπάνω επιδομάτων παύει η καταβολή οποιουδήποτε από τα παραπάνω επιδόματα ενώ στο σχέδιο νόμου προβλέπονταν να δίνεται το επίδομα στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο εσωτερικών υποθέσεων και σε όσους διατίθενται σε γραφεία μελών κυβέρνησης ,υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων χωρίς να χρειάζεται ΚΥΑ.

Επίσης ανέφερα ότι το μισθολόγιο που έφερε η κυβέρνηση είναι μισθολόγιο φτωχοποίησης και εξαθλίωσης ειδικά για τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.
Τότε αρκετοί συνδικαλιστές προερχόμενοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο με σχόλια τους με χαρακτήρισαν υπερβολικό, διχαστικό ενώ θεωρούσαν αδιανόητο να κοπεί κάποιο από τα επιδόματα, μου έθεσαν δε το ερώτημα αν είμαι συνειδητοποιημένος και έτοιμος για την ρήξη? ενω τέλος έλεγαν ότι δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου!!!!
(Οι διάλογοι κύριοι αν θέλετε είναι στην διάθεσή σας)
Λίγους μήνες αργότερα παρά τις τότε δεσμεύσεις του υπουργού μας ότι οι εν ενεργεία ένστολοι δεν θα έχουν μισθολογική απώλεια ούτε ενός ευρώ, είδαμε συναδέλφους μας να έχουν απώλειες έως και 120 ευρώ τον μήνα, και αν υπολογίσουμε και τις αναδρομικές κρατήσεις μιας και το μισθολόγιο εφαρμόζεται από 1/1/2017 μιλάμε για απώλειες έως και δυο μισθούς ετησίως.
Σαν να μην έφτανε αυτό χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τον καθορισμό του ύψους, των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης επιδομάτων κινδύνου  στο οποίο περιλαμβάνονταν και το επίδομα της ΕΚΑΜ.  Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην  απόφαση  δεν ενσωματώθηκε το επίδομα της ΔΑΕ που λάμβαναν οι συνάδελφοι της ΕΚΑΜ με το προηγούμενο μισθολόγιο μη αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το πολύτιμο έργο της ειδικής αυτής Υπηρεσιας,

Για εσάς κύριοι συνάδελφοι του κυβερνητικού συνδικαλισμού την ευθύνη για τις παραπάνω μειώσεις τις έχουν τα συνδικάτα και όχι η κυβέρνηση.

 Για εμάς κύριοι συνάδελφοι την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και εσεις προσπαθείτε να προκαλέσετε σύγχυση στα απλά μέλη μετακινωντας τις ευθύνες της κυβέρνησης στα σωματεία για να μην φέρετε σε δύσκολη θέση το κόμμα σας και τον υπουργό.

Οι πραγματικοί συνδικαλιστές έχουν για "αντιπάλους" πάντοτε την εκάστοτε κυβέρνηση και τους εκάστοτε κυβερνητικούς συνδικαλιστές και ο λόγος είναι ότι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν :
Να βοηθήσουν τον υπουργό και το κόμμα.
Να εξασφαλίσουν το προνόμιο της ενημέρωσης για την πολιτική που θα εφαρμοστεί στη συνέχεια.
(Τι μας θυμίζει)
Να εμφανίσουν ως δική τους πρόταση αυτό που θα εξαγγείλει αργότερα ο υπουργός.
Να μπλοκάρουν μια πρόταση του σωματείου τους αν ο υπουργός δεν είναι έτοιμος να την αποδεχτεί.
Να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του αντιπάλου τους για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση το κόμμα και τον υπουργό.
Να πάρουν ανοικτά θέση υπέρ του υπουργού ή κάποιου νομοσχεδίου.
Να αδιαφορήσουν για το όποιο κόστος αν αργούν οι αρχαιρεσίες για την επανεκλογή τους, πιστεύοντας ότι οι κουτσουκέλες τους θα έχουν λησμονηθεί.
Να εκνευρίσουν και να αποδιοργανώσουν αυτούς που επιμένουν να χτυπούν τον υπουργό και το κόμμα.
Να δυσφημίσουν τους συνεπείς υπερτονίζοντας τα λάθη και τις αδυναμίες τους.
Να προκαλέσουν σύγχυση στα απλά μέλη.
Να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που δεν έχει τη δική τους έγκριση.
Να λοιδορήσουν όποιον τολμήσει να παρουσιάσει μια διαφορετική σκέψη που δεν κινείται εντός των δικών τους προδιαγραφών. Να παριστάνουν τους δημοκράτες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, ενώ δουλεύουν υπογείως για ίδιον όφελος. Κι αν τυχόν τολμήσει συνάδελφός τους να τους αμφισβητήσει, έχουν έτοιμη την απάντηση.
Ποιος, εγώ; Λάθος κάνεις συνάδελφε…
Οι οδηγίες από το εγχειρίδιο του καλού κυβερνητικού συνδικαλιστή που δημοσιεύτηκε στο enatokalopaidi



Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 2271395453437785214

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item