Συνάντηση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. με την ηγεσία της Δ.Α.Ε.Α. παρουσία του Αρχηγού.


Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας μαζί με εκλεγμένους αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 19-3-2018, συνάντηση με την ηγεσία της Δ.Α.Ε.Α.. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής Δ.Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς, ο Διοικητής Υ.Α.Τ. Ταξίαρχος κ. ΤΣΙΡΟΣ Σπυρίδων, ο Διοικητής Υ.ΜΕ.Τ. Ταξίαρχος κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Γεώργιος, οι Υποδιοικητές των δύο Υπηρεσιών και οι Τμηματάρχες των εννέα Τμημάτων της Υπηρεσίας.

     Στη συνάντηση παρευρέθη ο Αρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην έδρα της Υπηρεσίας και όταν ενημερώθηκε για τη συνάντηση που λάμβανε χώρα προσήλθε κι επί τουλάχιστον μία ώρα άκουσε τα ζητήματα που έθεσε η Ένωσή μας προκαλώντας ταυτόχρονα ευχάριστη έκπληξη σε όλους τους παρευρισκόμενους.
       Τα θέματα που με υπόμνημά μας γνωστοποιήσαμε είναι τα εξής:
  • Επαναπροσδιορισμός των καθημερινών υπηρεσιακών αναγκών λόγω της ραγδαίας μείωσης του προσωπικού και της μη αντικατάστασής του (από το 2015 έχει μειωθεί η αστυνομική δύναμη κατά 40%). Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Διεύθυνσης.
  • Τροποποίηση του Π.Δ. των μεταθέσεων ώστε να απαλειφθεί η διάταξη που δεν επιτρέπει την τοποθέτηση νεοεξερχόμενων όλων των βαθμών στη Δ.Α.Ε.Α.
  • Μη ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας. Σχεδόν καθημερινά η υπηρεσία ανακοινώνεται στους συναδέλφους αργά το απόγευμα και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει μεταβολή αυτής ακόμα και στις βραδινές ώρες.
  • Υπερεργασία προσωπικού.
  • Υπηρεσιακά οχήματα. Η καταλληλότητα αυτών: Επικινδυνότητα σε μετακινήσεις μακρινών αποστάσεων. Τα υπηρεσιακά τζιπ, τα οποία χρησιμοποιεί κυρίως η Υ.ΜΕ.Τ., δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά (θέρμανση, λάστιχα). 
  • Σταθερά σημεία και επικινδυνότητα αυτών. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50 είναι επιβεβλημένη η τήρηση των όσων προβλέπονται για τη σταθερή φύλαξη (Π.Δ. 141/1991, Υπ. Απόφαση για τη Δ.Α.Ε.Α.) 
  • Ασάφεια επιχειρησιακών εντολών ακόμα και στις πιο απλές εκδηλώσεις που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων είτε να τους οδηγήσει σε πειθαρχικές – ποινικές διώξεις.
  • Ελλείψεις βασικού υπηρεσιακού εξοπλισμού (ασύρματοι, κράνη, καλαμίδες, ασπίδες).

       Επίσης, από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους αλλά και από Αξιωματικούς που υπηρετούν στις δύο Υπηρεσίες τέθηκε το ζήτημα της έκδοσης Κ.Υ.Α. για το επίδομα των Μ.Α.Τ. καθώς η προθεσμία τελειώνει, όπως και το ζήτημα ετήσιου επιδόματος το οποίο θα καλύπτει έξοδα των συναδέλφων για τις στολές τους αφού σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτές καταστρέφονται από αντικείμενα τα οποία δέχονται και τις πληρώνουν από τον μισθό τους. Συνάδελφος Τμηματάρχης έκανε επίσης την πρόταση ότι ανάλογα με τα έτη που κάποιος υπηρετεί στις Διμοιρίες να λαμβάνει είτε μόρια για μετάθεση στον τόπο συμφερόντων του είτε κάποια συντάξιμα χρόνια ως επιβράβευση για την προσφορά του στο Σώμα, ώστε επιτέλους να δοθεί ένα πραγματικό κίνητρο στο να παραμείνει κάποιος στη Δ.Α.Ε.Α. αφού κάθε χρόνο οι επιθυμίες μετάθεσης προς αυτήν είναι ελάχιστες.
       Ο κ. Αρχηγός αφουγκράστηκε τα θέματα και μας τόνισε ότι η ενίσχυση της Υπηρεσίας είναι εκ των ων ουκ άνευ δίνοντάς μας την ελπίδα ότι θα υπάρξει ενίσχυση και ότι επιτέλους θα εξεταστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την τροποποίηση του Π.Δ. των μεταθέσεων και το οποίο αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει στους νεοεξερχόμενους όλων των βαθμών να τοποθετηθούν στη Δ.Α.Ε.Α. Μας τόνισε επίσης ότι είναι σε γνώση του η έλλειψη σε υλικά και ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν ώστε να δοθεί λύση στο θέμα με τα υπηρεσιακά λεωφορεία αλλά και με τα άλλα είδη υπηρεσιακού εξοπλισμού (ασύρματοι, κράνη, καλαμίδες, ασπίδες).
      Οι κύριοι Ταξίαρχοι αντιμετώπισαν τα αιτήματά μας με την ίδια θετική διάθεση και δεσμεύτηκαν ότι το ζήτημα της έκδοσης εβδομαδιαίας υπηρεσίας θα είναι υπό την προσωπική επίβλεψή τους ώστε τουλάχιστον να ξέρει ο κάθε συνάδελφος ποια μέρα έχει την ημερήσια ανάπαυσή του και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα. Τέλος, δηλώσαμε τόσο στον κύριο Αρχηγό όσο και στους Ταξιάρχους ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουν οι συνάδελφοι τους «σάκους του μποξ» στις διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς ή για οτιδήποτε άλλο και ότι η εκτέλεση υπηρεσίας σε σταθερά σημεία μας καθιστά στόχους σε πεδίο βολής.Περιμένουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα την επίλυση έστω κάποιων ζητημάτων (να σταματήσουν ας πούμε να στέλνουν έκτακτα μέτρα βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να τροποποιείται καθημερινά η υπηρεσία).
Στεκόμαστε δίπλα στις μάχιμες υπηρεσίες, δεν είναι στόχος αλλά ΕΥΘΥΝΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!!
                                                         Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                            - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας        
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 89554213883006722

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item