Ένωση Αθηνών:Τριτοκοσμικές συνθήκες - Εξιλαστήρια θύματα

 
Χθες Κυριακή 11/2/2018 επιχειρήθηκε απόδραση στο Α.Τ. Εξαρχείων από 2 αλλοδαπούς ποινικούς κρατουμένους. Οι συγκεκριμένοι είχαν στην
κατοχή τους αντικείμενα με τα οποία είχαν σκοπό να ολοκληρώσουν την απόδραση, που θα μπορούσε να έχει στοιχίσει τη ζωή στους συναδέλφους μας. Η συντονισμένη και επαγγελματική αντίδραση των συναδέλφων του Α.Τ. Εξαρχείων απέτρεψε τα σχέδιά τους και τους συγχαίρουμε για αυτό.

      Το ανωτέρω περιστατικό όμως φέρνει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το τεράστιο πρόβλημα της πολυήμερης κράτησης στα Α.Τ. ιδίως ποινικών κρατουμένων. Το ζήτημα έχει επισημανθεί πολλές φορές από την Ε.ΑΣ.Υ.Α., δυστυχώς όμως αντί να βελτιωθεί η κατάσταση, χειροτερεύει διαρκώς με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν αστυνομικοί αλλά και κρατούμενοι οι οποίοι δεν είναι ποινικοί.
        Στο σημείο αυτό θα θέλαμε επίσης να θίξουμε και την παραβίαση βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, τις καταδίκες της Χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χωρίς όμως καμία επί της ουσίας ευθύνη των συναδέλφων μας παρόλο που συνήθως σε αυτούς πέφτει το ανάθεμα.
 
                           Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να λύσει το πρόβλημα,
                                      απλά το βάζουν κάτω από το χαλί.
 
      Επιπλέον η χθεσινή απόπειρα ανέδειξε ότι η κατάσταση έχει εκτραπεί. Η λειψανδρία των μάχιμων υπηρεσιών έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Τα Α.Τ. ενώ ενισχύθηκαν με νεοεξερχόμενους συναδέλφους, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, υπολειτουργούν, αφού όλοι οι συνάδελφοι διατίθενται σε μέτρα και στόχους κάθε είδους.
      Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι καταγγελίες μελών μας ότι σε τμήμα με επτά κρατουμένους το οποίο επισκέπτονται ανά βάρδια δεκάδες συμπολίτες μας, λειτουργεί με 2 ή 3 άτομα και ότι κάποιες φορές ο Αξιωματικός Υπηρεσίας είναι ταυτόχρονα διατιθέμενος σε μέτρα εκτός Α.Τ..
       Ο συγκεκριμένος παραλογισμός πρέπει να λάβει τέλος. Εμείς δεν κάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες, έχουμε θέσει τα θέματα αυτά δεκάδες φορές σε όλους ανεξαιρέτως τους αρμοδίους, εισπράττουμε όμως μόνο άρνηση και εχθρικό κλίμα.
      Η Ένωσή μας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συναδέλφους με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου και του νομικού τμήματός της. Γνωστοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα δεχθούμε την προσφιλή τακτική των «εξιλαστήριων θυμάτων» για τους ηρωικούς συναδέλφους μας που εργάζονται καθημερινά σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
       Άμεσα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, θα επισκεφθούμε τα Α.Τ. της περιφέρειάς μας και όπου θα διαπιστώνουμε οτιδήποτε επιλήψιμο τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη
 
                                              ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ!!!
 
                                                     Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                      - Ο -
                  Πρόεδρος                                                    Γεν. Γραμματέας                                   
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 7515499846225262090

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item