Τι συμβαίνει με τα επιδόματα κινδύνου. (Μ.Α.Τ, Ε.Κ.Α.Μ., Ε.Μ.Α.Κ., ΤΕΕΜ ....)


Πριν  πέντε μήνες περίπου ψηφίστηκε  στην βουλή των Ελλήνων  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο  N.4472/2017 . Στα άρθρα 124 -127 περιείχε το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου έγινε μια μεγάλη αδικία εις βάρος των Σωμάτων Ασφαλείας, σε σχέση με τις Ε.Δ., κυρίως λόγω του διαφορετικού βαθμολογίου και ειδικότερα στην κατηγορία των υπαξιωματικών.
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια αριστερή Κυβέρνηση θα έπαιρνε χρήματα από το χαμηλόβαθμο προσωπικό της αστυνομίας που προέρχονται από την λαϊκή τάξη για να τα δώσει στους ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και στους στρατιωτικούς.


Και ενώ αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη και την δικαιοσύνη στο νέο μισθολόγιο προχωρώντας σε βελτιωτικές κινήσεις ώστε να αρθεί αυτή η οικονομική ανορθογραφία, βλέπουμε χθες  ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α που μας πληροφορεί ότι υπάρχει σχέδιο νόμου σχετικά με τα επιδόματα κινδύνου των Τ.Ε.Ε.Μ.-Ε.Κ.Α.Μ.-Συνοδών σκύλων.

Προσπαθώ από χθες να καταλάβω τι έχει αλλάξει στον N.4472/2017 και δεν χρειάζονται πια  κοινές αποφάσεις αλλά απαιτείται νόμος που θα καθορίζει το ύψος και τους δικαιούχους. 
Διαβάζοντας  την παράγραφο  ΣΤ του άρθρου 127 του N.4472/2017 διαπιστώνω ξανά  ότι ο
Νόμος για τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου (Ε.Κ.Α.Μ., Ε.Μ.Α.Κ., Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων ) προβλέπει κοινές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, οι οποίες εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του παρόντος .

Από τα παραπάνω και από την ανακοίνωση  της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α συνεπάγεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει ώστε να  προωθείται νομοσχέδιο που θα καθορίζει το ύψος και τους δικαιούχους των παραπάνω επιδομάτων, γιατί δεν  θέλω και δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνδικαλιστές αυτού του επιπέδου δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ΚΥΑ με το σχέδιο νόμου.





Δείτε την ΣΤ παράγραφο του άρθρου 127 του παραπάνω νόμου

ΣΤ. Τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου (πτητικό, πτώσεως αλεξιπτωτιστών, καταδυτικό, υποβρύχιων καταστροφέων, δυτών, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, Ε.Κ.Α.Μ., Ε.Μ.Α.Κ., Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και άλλων ελέγχων, ειδική αποζημίωση πυροτεχνουργών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία) που παρέχονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εξακολουθούν να καταβάλλονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες περί αυτών διατάξεις και στο ύψος που έχουν διαμορφωθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, οι οποίες εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του παρόντος, καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των ως άνω επιδομάτων. Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία παύει στο εξής η καταβολή οποιουδήποτε από τα παραπάνω επιδόματα.

Δημήτριος Καραγιαννόπουλος
Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δείτε και την ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α.

Την 5/10/2017 και ώρα 14:00, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. κ. Γιώργος Καλλιακμάνης μαζί με τον αντιπρόσωπο της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γιώργο Τσαπάρα, συναντήθηκαν εκτάκτως με παράγοντες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του σχεδίου νόμου σχετικά με τα επιδόματα κινδύνου των Τ.Ε.Ε.Μ.-Ε.Κ.Α.Μ.-Συνοδών σκύλων.
Διαπιστώσαμε ότι η πρόταση και η κατεύθυνση η οποία κινείται το Αρχηγείο είναι να μην υπάρξουν οικονομικές απώλειες για κανένα από τα επιδόματα. Φυσικά  παρακολουθούμε την πορεία από την έγκριση έως και την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Για το Δ.Σ.
                         -Ο-                                                                                                   -Ο-
                   Πρόεδρος                                                                                   Γεν. Γραμματέας
        ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                  ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 2498626262866941754

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item