Η προϋπόθεση 40 χρόνων διαμονής στην Ελλάδα για την λήψη ακέραιας εθνικής σύνταξης θα προκαλέσει προβλήματα στα Σ.Α.και τις Ε.Δ. (video)

Πριν τέσσερις  μήνες με δύο άρθρα μου  που δημοσιεύτηκαν  σε αρκετά αστυνομικά site επισήμανα  ότι για να δικαιούται ένας αστυνομικός η στρατιωτικός πλήρη εθνική σύνταξη σε ποσοστό 100% -δηλαδή 384 ευρώ-  πρέπει ο  ασφαλισμένος να έχει  40 έτη διαμονής στην Ελλάδα μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
Από τη διάταξη αυτή πλήττονται κυρίως όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί η πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία κάτω των 55 ετών, δηλαδή χιλιάδες απόστρατοι (στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας), οι οποίοι έχουν αποχωρήσει υπό καθεστώς 35ετίας, διότι κατά την αποχώρησή τους δεν είχαν οι περισσότεροι συμπληρώσει τα 55 έτη ηλικίας
Το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών παραμονής στην Ελλάδα από το 15ο έτος της ηλικίας τους έως τον χρόνο συνταξιοδότησής τους, ουσιαστικά δηλαδή μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 55 ετών.

 Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει μια διευκρινιστική εγκύκλιος που να μας εξαιρεί από αυτή την διάταξη διαφορετικά θα είναι καταστροφικό ειδικά για αυτούς που αποχωρούν η έχουν ήδη αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία πριν από τα 55.

 Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε την 22/4/2017. ο Δικηγόρος, Γιάννης Μαυρωνάς Υπ. Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών με ειδίκευση σε ζητήματα Συνταξιοδοτικού Δικαίου στο 18 λεπτό τονίζει και αυτός ότι η προϋπόθεση 40 χρόνων διαμονής στην Ελλάδα για την λήψη ακέραιας εθνικής σύνταξης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ένστολους ( στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας), που συνταξιοδοτούνται σε μικρές ηλικίες και σε όσους βγαίνουν στην σύνταξη πριν από τα 55.
Δημήτριος Καραγιαννόπουλος 

Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ 

Δείτε το video


Δείτε επίσης

 Με ποιο τρόπο θα υπολογιστεί το μέρισμα για τους αστυνομικούς μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου;

Τι προβλέπεται σε περίπτωση θανάτου εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.- Τι ισχύει με τις συντάξεις χηρείας με την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

H αρχή του τέλους για τις συντάξεις χηρείας - Τι ισχύει με την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

Μειώσεις στην Εθνική σύνταξη σε όσους αποχωρούν από τα Σ.Α. και τις Ε.Δ. πριν από τα 55

 Διευκρινήσεις για τις μειώσεις στην Εθνική σύνταξη για όσους αποχωρούν από τα Σ.Α. και τις Ε.Δ. πριν από τα 55.

Τι ισχύει σήμερα με τα όρια ηλικίας των Αστυνομικών - Στρατιωτικών. Τρόπος Υπολογισμού σύνταξης,αναλύσεις.

 Ανατροπές στις νέες συντάξεις -Συντάξεις πείνας φέρνουν οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας!

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τα στελέχη των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας όσων αποστρατεύθηκαν μέχρι 30-06-16 :

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 1444767221508005931

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item