Ενημέρωση για τις συναντήσεις των Ομοσπονδιών αναφορικά με το Ειδικό Μισθολόγιο.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisL5mmqxoMTiQwmoyJDBKcAqyes0uIVbzyw1U4zP5OSuC6OvuP537NvdAT891E4h3onbqiTnH_25bszJdAL5E_8vZrHVyvkebKB8DxEfkzoETiRpQFFaR0E2qD4MQAT9IWQmbwa0JFgG4/s640/%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25B8.jpg 
 
Αθήνα, 11 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/245
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ύστερα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τα αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης και τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο σχετικό προς κατάθεση νομοσχέδιο, οι Ομοσπονδίες μας, για άλλη μια φορά, πίεσαν και ζήτησαν να υπάρξει ενημέρωση από τους αρμοδίους, για τα ειδικά μισθολόγια.
Στο πλαίσιο της ως άνω ενημέρωσης, από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, υπήρξε συνάντηση τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, όσο και με το οικονομικό επιτελείο του, όπου μας γνώρισαν ότι περιήλθε στο Υπουργείο Εσωτερικών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλληλογραφία που αφορά το Ειδικό Μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να τύχει άμεσης επεξεργασίας από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και προφανώς να κατατεθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα δυσβάσταχτα για την κοινωνία, μέτρα.
Ειδικότερα, μας γνώρισαν το περίγραμμα και τις βασικές αρχές που θα διέπουν το νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο θα ακολουθεί την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου Τομέα, χωρίς όμως να γίνει καμία αναφορά σε χρηματικά ποσά, στο χρόνο εφαρμογής του και γενικότερα σε δαπάνες που βαρύνουν ή εξοικονομούνται από την εφαρμογή του. Παράλληλα, μας γνωρίστηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμμόρφωση της Πολιτείας με τις αποφάσεις του ΣτΕ, λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Παρότι η Κυβέρνηση στις 08-02-2017 είχε δεσμευτεί, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, ότι δε θα υπάρξει αιφνιδιασμός και θα έχουμε χρόνο για να καταθέσουμε κι εμείς τις προτάσεις μας, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, όπως άλλωστε αρμόζει στη Δημοκρατία μας και το επιτάσσουν οι ηθικές αξίες της Αριστεράς, μας γνώρισαν ότι τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα που επιφέρει η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου στους συναδέλφους μας, θα τα έχουμε σχεδόν μία ημέρα πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων!!!
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση είπε για άλλη μία φορά ψέματα στους σκληρά εργαζόμενους ένστολους και αντί να κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε δημόσια, οδηγείται άμεσα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε μια κατάθεση νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει και το μισθολόγιό μας. Μοναδική φορά που λαμβάνει χώρα κάτι τέτοιο, αφού στα αντίστοιχα νομοσχέδια του ενιαίου μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων, που κατατέθηκαν λόγω των μνημονίων, υπήρξε χρόνος για ενημέρωση και κατάθεση απόψεων από τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.
Κατόπιν τούτων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη μη εισαγωγή ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ειδικού μισθολογίου ΓΙΑ τους ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ με το προς κατάθεση και ψήφιση νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα, να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ΣτΕ και να υπάρξει χρόνος για διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως αρμόζει στα πραγματικά Δημοκρατικά Πολιτεύματα.
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 8812692233079810847

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item