Xορήγηση Βεβαιώσεων από την Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού



Το τελευταίο διάστημα, μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα της παράνομης κράτησης από το Τ.Π.Δ.Υ. σε συναδέλφους του Ταμείου πρώην Χωροφυλακής, οι οποίοι δεν είχαν ουδέποτε ερωτηθεί και κατά συνέπεια δεν είχαν υποβάλλει εγγράφως αίτημα υπαγωγής στο Ταμείο. Λόγω της οικονομικής κατάστασης που όλοι βιώνουμε αλλά και της ρευστής κατάστασης όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά που αλλάζουν κάθε χρόνο προς το χειρότερο, πολλοί συνάδελφοι υπέβαλλαν αιτήσεις για διακοπή της παράνομης κράτησης και επιστροφής των κρατήσεων τους.

      Ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την διαγραφή των αστυνομικών από το Ταμείο είναι η βεβαίωση για το αν έχει υποβληθεί ή όχι ενυπόγραφο αίτημα υπαγωγής στο Ταμείο.

      Η αρμόδια Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού του Α.Ε.Α. ενώ αρχικά χορηγούσε στους αιτούντες συναδέλφους την εν λόγω βεβαίωση υπαγωγής στο Τ.Π.Δ.Υ., στην συνέχεια με την υπ’ αριθμ 1761/16/2561316 από 28-12-2016 Διαταγή με θέμα «Εισφορές υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων» αρχικά κατευθύνει τους συνάδελφους να εκτυπώνουν μια βεβαίωση που απαιτείται από ειδική εφαρμογή του POL αλλά όσο αφορά την σχετική βεβαίωση που αιτούνται οι συνάδελφοι για το εάν είχε υποβληθεί εκ μέρους τους αίτημα για υπαγωγή στο Ταμείο, παραπέμπει να υποβάλλεται το σχετικό αίτημα απ΄ ευθείας στο Τ.Π.Δ.Υ. όπου τηρείται σχετικό αρχείο. Από την άλλη πλευρά όμως το Τ.Π.Δ.Υ. σε όποιον συνάδελφο αιτείται την εν λόγω βεβαίωση, απαντά ότι σχετικό αρχείο δεν τηρείται στο Ταμείο και ότι αυτές τις βεβαιώσεις τις εκδίδει η Υπηρεσία μας (Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού)!!!

     Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο, την διακοπής της παράνομης κράτησης καθώς και την επιστροφή των κρατήσεων.

 Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου ώστε να εκδοθεί άμεσα διευκρινιστική διαταγή που να κατευθύνει τους συναδέλφους από ποια Υπηρεσία θα αιτούνται την απαιτούμενη βεβαίωση υπαγωγής στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, καθότι η καθυστέρηση κατάθεσης της αίτησης διακοπής της κράτησης στο Τ.Π.Δ.Υ. μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αποβαίνει σε βάρος των συναδέλφων οι οποίοι την επιβαρύνονται παράνομα κάθε μήνα.

      Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

        ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 8671160788399749048

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item