Έκθετος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αν υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ερώτηση αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους απάντησε ότι «υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».
 Η παραπάνω είδηση προαναγγέλλει ότι η Κυβέρνηση, σχεδιάζει περαιτέρω μείωση  των αποδοχών μας  παρά  τις  αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές  προηγούμενες   μειώσεις  αφήνοντας ταυτόχρονα έκθετο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που έχει δεσμευτεί δημόσια ότι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Την  ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας στο μέγαρο Μαξίμου κανοντας αναφορά και στα μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών, του διπλωματικού σώματος όπου τόνισε οτι: «με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης, με βάση βεβαίως, τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε».
Την στιγμή λοιπόν που παραμένει σε εκκρεμότητα  η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, την στιγμή που πάγωσαν οι μισθολογικές προαγωγές για δύο χρόνια, εξαγγέλλεται ότι θα υπάρξει νέο μισθολόγιο με το οποίο σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών μας .
Γι αυτό με ενότητα και αντοχή πρέπει να σχεδιασουμε την αντεπίθεση στην πολιτική αυτή των μνημονίων άλλως θα κλάψουμε αύριο πολύ πικρά και θα υπονομεύσουμε παντοτινά το μέλλον μας και το μέλλον  των παιδιών μας.


ΦΩΤΗΣ Βασίλειος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

Mέλος Π.Α.Σ.Α.

ΔΑΕ/ΥΜΕΤ

Related

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1087415170384599445

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item