Αναγνώριση πενταετίας-στρατιωτικής θητείας - Στη χώρα που ζούμε τα πάντα μπορούν να συμβούν!

 Το παρακάτω κείμενο που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών,για την μάχιμη πεντετία και την στρατιωτική θητεία,  δημοσιεύτηκε από τον αντιπρόσωπο της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ και μέλος της Π.Α.Σ.Α. Δημήτριο Καραγιαννόπουλο στην προσωπική του σελίδα στο facebook

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, έγγραφα, ανακοινώσεις, κλπ, όπου συνδικαλιστές και όχι μόνο εκφέρουν την προσωπική τους εκτίμηση για το τι θα ισχύσει σχετικά με τις κρατήσεις για την μάχιμη πενταετία και τον στρατό από 1/1/2017 πιστεύω ότι έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους συναδέλφους για το τι πρέπει να κάνουν.
Η προσωπική μου άποψη δεν έχει καμία σημασία και για να μάθουμε τι τελικά θα ισχύσει σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος από το αρμόδιο υπουργείο.
Από την στιγμή όμως που δίνεται το δικαίωμα της ανάκλησης για κάθε αίτηση που καταθέτει ο ενδιαφερόμενος καλό θα ήταν εάν κάποιοι ενδιαφέρονται για την αναγνώριση της πενταετίας να κάνουν αίτηση αναγνώρισης από τώρα. Επίσης και για τον στρατό λόγω ότι από 1/1/2017 οι κρατήσεις θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών και θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, καλό θα είναι αναγνωρίσετε τώρα την στρατιωτική σας θητεία!
Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας είναι υποχρεωτική ενώ της μάχιμης πενταετίας που υπολογίζεται ως πραγματική συντάξιμη υπηρεσία είναι προαιρετική!

Σύμφωνα με το Ν.(1902/1990 άρθρο 6) όσοι από τους αστυνομικούς  κατετάγησαν μετά την 1-10-1990 και δεν είχαν εργαστεί στο δημόσιο τομέα πριν την παραπάνω ημερομηνία επιβάλλεται κράτηση υπέρ του Δημοσίου ... και για την αναγνώριση ως συντάξιμης κάθε υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας που λογίζεται ως συντάξιμη από το Δημόσιο.
Η κράτηση ενεργείται επί των αποδοχών του χρόνου υποβολής της αίτησης για αναγνώριση. Η αναγνώριση πάντως μπορεί να γίνει και κατά τον κανονισμό της σύνταξης, ύστερα πάντοτε από αίτηση του υπαλλήλου..

Τι ισχύει τώρα για την αναγνώριση της πενταετίας στα Σ.Α και τις Ε.Δ. :

Με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν.3865/2010, ορίζεται ότι , προκειμένου για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η αναγνώριση ως συνταξίμου του χρόνου υπηρεσίας τους (5 έτη) που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του π.δ.169/2007, γίνεται με καταβολή από τους ίδιους των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη (ποσοστό 20%). Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί της αποζημίωσης που λαμβάνουν για εργασία πέραν του πενθημέρου και μέχρι τη συμπλήρωση ποσού που αναλογεί σε αποζημιώσεις 60 πλήρων μηνών, παρακρατούμενες κατά την καταβολή της.
Για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων η παραπάνω αναγνώριση γίνεται επί των ασφαλιστέων αποδοχών επί 6,67% επί τους μήνες αναγνώρισης.

 Μπορεί να εξοφληθεί η μάχιμη πενταετία εφάπαξ:

Όχι δεν μπορεί γιατί αυτό δεν προβλέπεται από το συγκεκριμένο νόμο.
Η εφάπαξ αναγνώριση μπορεί να γίνει μόνον όταν κάποιος διαγραφεί  από το σώμα και υποβάλει δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση.


Εως τώρα παρά τις πιέσεις που υπάρχουν προς τις  αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εκδοθεί διυκρινιστική εγκύκλιος,  καμία από αυτές δεν το έχει πράξει, καμία δεν παιρνει επίσημη θέση για το τι θα ισχύσει, ενώ ταυτόχρονα διαρέουν αντικρουόμενες πληροφορίες που αμφισβητούν την άποψη που έχει η πλειοψηφία των σωματείων μας.

Στη χώρα που ζούμε τίποτε δεν είναι αδιανόητο! Τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Related

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5747870251276796812

1 σχόλιοDefault Comments

  1. Σύμφωνα με το Ν.(1902/1990 ) η κράτηση ενεργείται επί των αποδοχών του χρόνου υποβολής της αίτησης για αναγνώριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item