Ένωση Αστυνομικών Αθήνας :Καθαριότητα ... ώρα μηδέν!


Η Ένωση Αθηνών και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε αντιδράσει εκτενώς στο φαινόμενο έλλειψης συνεργείων καθαρισμού που παρατηρείται ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο στους εργασιακούς χώρους των αστυνομικών υπηρεσιών και καταστημάτων. Μία έλλειψη που έχει καταστήσει κατά καιρούς τις αστυνομικές υπηρεσίες σύγχρονες «τρώγλες», οι οποίες δεν συνθέτουν εικόνα πολιτισμένης χώρας ενώ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αστυνομικών που εργάζονται, πολιτών που επισκέπτονται τους αστυνομικούς χώρους αλλά και των κρατουμένων στη βραχύβια παραμονή τους στους αστυνομικούς χώρους κράτησης.

      Αυτή η βασική έλλειψη έρχεται να προστεθεί και στην ήδη υπάρχουσα έλλειψη μέσων καθαρισμού και αντισηψίας τα οποία αποτελούν είδη πολυτέλειας και όταν αυτά υπάρχουν είναι συνήθως αποτέλεσμα από το εισοδηματικό υστέρημα των συναδέλφων μας.
     Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε ότι ενώ το πρόβλημα αυτό έχει τεθεί επανειλημμένως στους υπευθύνους με κάθε μορφή, με ανακοινώσεις, αναφορές  ακόμα και με συμβολικές παραστάσεις – διαμαρτυρίες δεν έχει γίνει τίποτα. Είτε κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και βολεύονται χωρίς να τους ενοχλεί η εικόνα αστυνομικών ανδρών και γυναικών να μαζεύουν σκουπίδια είτε σε κεντρικό επίπεδο υπάρχει αδιαφορία που φτάνει στα όρια σχεδίου ώστε να εξοικονομηθούν λίγα «ψιχία» στο βωμό εξεύρεσης ισοδύναμων για να ικανοποιηθούν οι «θεσμοί».

      Το ψέμα όμως και η υποκρισία έχει και ένα τέλος. Γι’ αυτό η Ένωση Αθηνών πλέον θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για να μπει ένα τέλος στην επιλεκτική υγιεινή. Θέσαμε το πρόβλημα στην Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής/Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και στάλθηκαν από το Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου επόπτες υγιεινής οι οποίοι παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΡΗΓΑ Νικολάου, των Αντιπροέδρων ΧΡΥΣΑΦΗ Γρηγορίου, ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΥ Παναγιώτη και του Ταμία ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Φώτη, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου της Γ.Α.Δ.Α. και κατέγραψαν τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εκεί.
       Η Ένωση Αθηνών αναμένει με ενδιαφέρον την έκθεση που θα συνταχθεί από τους ελεγκτές υγείας για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές της και τις κινήσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν κάθε μέσο ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.
Κύριοι,
Στην υγεία και την ασφάλεια δεν μπαίνουν κόφτες!
                                                                Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
        ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                          ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 946415422275716430

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item