Συνεδρίαση Ομάδας Αθλητισμού και Πολιτιστικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας

200-9-73b
Αθήνα, 07 Νοεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/9/73-β
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συνεδρίασε, την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016, η Ομάδα Αθλητισμού και Πολιτιστικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας μας, με αντικείμενο τη μελέτη των διατάξεων του νομοσχεδίου του υφυπουργείου Αθλητισμού που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αφορά μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της βίας εν σχέσει με την παρουσία και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέτρα τάξης και ασφάλειας εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο επικεφαλής αυτής ΡΗΓΑΣ Νικόλαος (Ε.Α.Υ. Αθηνών), ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Πλούταρχος (Ε.Α.Υ. Κιλκίς), ο ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος (Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής), ο ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος (Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης) και ο ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ και συμμετέχων στην Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΕΑΛ).
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μια πρώτη ανάγνωση των επίμαχων άρθρων και ιδιαίτερα των άρθρων 44, 47 και 50 που αναφέρονται στη λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταστολή της βίας, τις υποχρεώσεις των αθλητικών μέτρων και τα μέτρα αστυνόμευσης των αθλητικών εκδηλώσεων καθώς και τη διάθεση των ποσών από τα εισιτήρια των αθλητικών συναντήσεων.
Από την ανάγνωση και μόνο των κειμένων διατάξεων προκύπτει εύλογος προβληματισμός διότι ήδη επισημάνθηκε η σοβαρή προχειρότητα στη σύνταξη συγκεκριμένων ρυθμίσεων που αφορούν την εν γένει παρουσία των αστυνομικών στους αθλητικούς χώρους καθώς επίσης και τη διάθεση των πόρων που εισπράττονταν έως τώρα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για την τελική διαμόρφωση των θέσεων μας, καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να μελετήσουν το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου και να μας υποβάλλουν τυχόν προτάσεις τους.
Το προσεχές διάστημα θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 1131623181444910537

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item