Ενημέρωση για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSo21pXUzAmE3w2nAMLIqBHWRhHAhv4cdmhEAiDyoiY26U77wgL

 Η Π.Α.Σ.Α  σας ενημερώνει για τα  μέτρα που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κώστας Βαρλαμίτης και αφορούν την ευνοϊκότερη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα αφορούν συγκεκριμένα σε 148.000 δάνεια δημοσίων υπαλλήλων και δημοτικών υπαλλήλων ή συνταξιούχων του δημοσίου, τα οποία εξυπηρετούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία από τους δανειολήπτες, καθώς οι δόσεις είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με το εισόδημά τους.

"Με τα μέτρα που υιοθετήθηκαν, δίνεται η δυνατότητα της μεγάλης παράτασης για την εξόφληση του δανείου ώστε να σμικρυνθούν οι δόσεις, της σημαντικής μείωσης των επιτοκίων (μιλάμε για μεσοσταθμική μείωση 2,4%) και του παγώματος ενός σημαντικού τμήματος του δανείου.

Με βάση την πραγματική οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη ορίζεται τι μπορεί να πληρώνει και στη βάση αυτού προσαρμόζεται το δάνειο. Σκοπός είναι να μειωθεί η δόση σε επίπεδο που οι δανειολήπτες να μπορούν να πληρώνουν, με τρόπο όμως που ταυτόχρονα να μειώνεται έστω και λίγο κάθε φορά και το υπόλοιπο της οφειλής τους.

Αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί για ρύθμιση  πριν την σχετική απόφαση , θα εξεταστούν σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα χωρίς να χρειαστεί οι δανειολήπτες να κάνουν κάτι.

Επίσης, η ρύθμιση θα ισχύσει αναδρομικά και για όλες τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι και 31/12, με έναρξη ισχύος της ρύθμισης την 1η Ιουλίου 2016.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται απευθείας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ θα υπάρξει αναλυτική σχετική ανακοίνωση για τη φόρμα και τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δανειολήπτες."

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 698166918361391901

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item