Συναντήσεις της Γραμματείας Γυναικών με την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας

13.10.2016-1
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/8/36

Συναντήσεις της Γραμματείας Γυναικών με την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας

Η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ στο πλαίσιο των ενεργειών της για την επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων, συναντήθηκε  χθες και προχθές, με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ.
Από την πλευρά μας επισημάναμε ότι είναι η πολλαπλή φορά που μεταφέρουμε στην Ηγεσία διαχρονικά την αναγκαιότητα άμεσης ανταπόκρισης στις αγωνίες που βιώνει η αστυνομική οικογένεια λόγω της ιδιαιτερότητας της φύσης του αστυνομικού λειτουργήματος ιδίως σήμερα σε συνθήκες ασφυκτικής οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα αναπτύξαμε στην Ηγεσία το αίτημά μας για την επέκταση του άρθρου 6 του ν. 3865/2010 που αφορά την αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας σε γονείς αστυνομικούς ανάλογα με  τον αριθμό τέκνων όπως ισχύει στο λοιπό δημόσιο τομέα.
Επίσης, υπενθυμίσαμε στην Ηγεσία ότι σε προηγούμενες συναντήσεις μας είχαμε θέσει μετ’ επιτάσεως το αίτημά μας για τη λειτουργία παιδικών σταθμών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, το οποίο βρήκε τη θερμή υποστήριξή της πλην όμως έως σήμερα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος καίτοι υπήρξε ενδιαφέρον από Ενώσεις σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες και δημοτικές αρχές. Η ολιγωρία αυτή γεννά ευλόγως την αγανάκτηση πολλών συναδέλφων μας που για μια ακόμα σχολική χρονιά αντιμετωπίζουν τα συνακόλουθα προβλήματα επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, τις συνθήκες ζωής, αλλά και την υπηρεσιακή απόδοσή τους. Έντονη αντίδραση δε προκάλεσε και το γεγονός ότι πολλά τέκνα συναδέλφων εξαιρέθηκαν με οικονομικά κριτήρια ωσάν ο αστυνομικός να αμείβεται πλουσιοπάροχα.
Το τρίτο θέμα που θίξαμε αφορά την εξαίρεση από την κατάσταση επιφυλακής των μητέρων ανηλίκων και των μονογονέων, ζητώντας από τη φυσική Ηγεσία να προβεί στην έκδοση σχετικής διαταγής όπως είχε γίνει πέρυσι, διευκολύνοντας πολλές οικογένειες στην καθημερινότητά τους.
13.10.2016-2
gg poasy ypografes

Related

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 9198290372357093002

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item