Ζητάμε από τον υπουργό να μας πει σε μια ανάλογη περίπτωση τι πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί.

 Τοποθέτηση του αντιπρόσωπου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. και μέλος της  Π.Α.Σ.Α Καραγιαννόπουλου Δημήτριου στο protothema.gr  σχετικά με τα επεισόδια στην πορεία των συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού! 
 
Μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Τόσκα ΕΛ.ΑΣ: Βρήκαν τον αστυνομικό που έριξε τα χημικά - Τον καλούν για εξηγήσεις


Διατάχθηκε ΕΔΕ - Μαζί με τον προϊστάμενό του και όλη τη διμοιρία θα παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή των αξιωματικών, που θα ερευνήσει την υπόθεση
Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη να ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους μετά τη δυσφορία του πρωθυπουργού, όμως η υπόθεση δεν δείχνει να σταματάει εδώ.

Ήδη, διατάχθηκε ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι στην Ηρώδου Αττικού και μένει να φανεί αν κάποιοι αστυνομικοί τιμωρηθούν ή οδηγηθούν στην έξοδο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Από αύριο αναμένεται ο αστυνομικός που έκανε χρήση χημικών, ο προϊστάμενός του και όλοι οι αστυνομικοί της διμοιρίας να περάσουν από την επιτροπή των αξιωματικών της ΓΑΔΑ που θα ασχοληθεί με την υπόθεση, για να δώσουν εξηγήσεις.

Ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr λένε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και κάθε φορά που υπάρχει διαδήλωση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, οι εντολές που παίρνουν οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ είναι με κανέναν τρόπο οι διαδηλωτές να περάσουν την Ηρώδου Αττικού και να φθάσουν στο Μαξίμου. Για το λόγο αυτό, μπαίνει φραγμός με κλούβες της Αστυνομίας και μόνο όταν υπάρχει έκτακτη κατάσταση, οι αξιωματικοί που βρίσκονται στο σημείο διαβιβάζουν στο κέντρο και ρωτούν  αν μπορεί να γίνει χρήση χημικών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι επικεφαλής των δυνάμεων ζήτησαν και έλαβαν εντολή να κάνουν χρήση χημικών και να ψεκάσουν τους ηλικιωμένους που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι διμοιρίες έριξαν μια βόμβα χημικών  τύπου 514 που είναι ήπιας δράσης  ενώ έγινε και χρήση φυσούνας” .
“Όι εντολές για ρίψη χημικών λαμβάνονται πάντα από το κέντρο. Πάντοτε υπάρχει επικεφαλής μέτρων όπως υπάρχουν και επικεφαλής των υπηρεσιών που λαμβάνουν τα μέτρα τάξης. Ειδικά η χρήση χημικών γίνεται πάντα με εντολή και αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί καθώς όλες οι συνομιλίες με το κέντρο και τις δυνάμεις που επιχειρούν καταγράφονται” τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Την ίδια ώρα, μάχιμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές, ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν τελικά θέλει να είναι κλειστή η Ηρώδου Αττικού και αν ναι με ποιο τρόπο από τη στιγμή που απαγορεύει ακόμη και τη χρήση χημικών.

“Πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να μην χρησιμοποιούνται οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Από την άλλη πλευρά όμως οι ενέργειες που έκαναν οι συνάδελφοι μου σήμερα στην Ηρώδου Αττικού ήταν σωστές αφού χρησιμοποίησαν τα πιο ήπια μέσα τα οποία διαθέτουν για να σταματήσουν τους διαδηλωτές τη στιγμή που προσπαθούσαν να αναποδογυρίσουν το λεωφορείο των ΜΑΤ με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί αστυνομικών ή πολιτών. Εμείς λέμε ότι πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να διαδηλώνει ελεύθερα γιατί έχει το δικαίωμα αυτό” τονίζει στο protothema.gr ο αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ Δημήτρης Καραγιαννόπουλος ενώ, ζητηθείς να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να απαγορεύσει από εδώ και στο εξής τη χρήση χημικών σε πορείες και διαδηλώσεις εργαζομένων, επισημαίνει: “Εμείς ζητάμε από τον υπουργό να μας πει σε μια ανάλογη περίπτωση τι πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί. Με ποιο τρόπο δηλαδή θα αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές αφού τα δακρυγόνα είναι το πιο ήπιο μέσο αντιμετώπισης αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν συμπλοκές αστυνομικών και εργαζομένων και κίνδυνος τραυματισμών. Εκτός αν αποφασίσουν να αποσύρουν τις δυνάμεις από την Ηρώδου Αττικού και να ανοίξει ο δρόμος”.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 3002817397713644801

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item