Oμοσπονδίες Σ.Α. :Ζητείται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 500/1/25
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σειρά επαφών με τους αρμόδιους Υπουργούς πραγματοποιούν οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών μας, αναφορικά με το νέο ειδικό μισθολόγιο και την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ζητούμενο ήταν και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της ιδιαίτερης μισθολογικής αντιμετώπισης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, με δεδομένη την επικινδυνότητα και ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός τους.
Αυτό είναι το παγιωμένο αίτημα των ενστόλων, που θωρακίζεται πλέον και από τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και η συγκυρία δυσμενής, χωρίς ευθύνη των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Το υπέρτερο αγαθό της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας περνά μέσα και από τα ειδικά μισθολόγια. Όπως ακριβώς και από αυτά των δικαστικών λειτουργών, των πανεπιστημιακών και των ιατρών!
Ο Πρωθυπουργός, προφανώς αστειεύτηκε στην «παρότρυνσή του» να συλλάβουμε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επειδή, όμως, ούτε ο θεσμός της Δημοκρατίας, ούτε αυτοί που την εκπροσωπούν, αλλ' ούτε και το φλέγον ζήτημα των ειδικών μισθολογίων προσφέρονται για αστεϊσμούς, επιβάλλεται ο κύριος Πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, να δεχθεί αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών μας, ώστε να δεσμευθεί επιτέλους για το ερήμην μας κυοφορούμενο ειδικό μισθολόγιο και την υλοποίηση των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ, βάζοντας τέλος στις διαφορετικές και πολλές φορές αντίθετες προσεγγίσεις και δηλώσεις των συναρμόδιων Υπουργών του.
Χωρίς πλάκα!!!
Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

omospondies logo
Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/4/48
Προς: Τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Οι συνδικαλιστικοί φορείς των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την εκπεφρασμένη αγωνία όλων των ενστόλων, έτσι όπως αυτή εκδηλώθηκε την 9η Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής μας κινητοποίησης, αλλά και καθημερινά μέσω των σωματείων μας ανά την Ελλάδα, απευθύνονται σε Σας προσωπικά για να σας επισημάνουν τη δυσαρέσκειά τους για ουσιαστικούς λόγους που άπτονται της δημοκρατικής μας λειτουργίας, ως θεσμικών συνομιλητών της Πολιτείας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχουμε απευθύνει από την αρχή του χρόνου δυο φορές αίτημα συνάντησης μαζί σας (από 21/04/2016, αρ. πρωτ.: 605/4/46 και από 13/07/2016, αρ. πρωτ.: 605/4/47) τονίζοντας τη σημασία της δια ζώσης επικοινωνίας και ενημέρωσής σας για τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας, ενώ κατά την τελευταία δημόσια αναφορά σας στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, περιοριστήκατε στη συνήθη αναγνώριση της προσφοράς των ενστόλων, χωρίς να συνοδεύεται αυτή με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις - απαντήσεις στα γνωστά στην Κυβέρνησή σας πάγια και δίκαια αιτήματά μας.
Δυστυχώς, μετά τις αρνητικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού-φορολογικού και για τις οποίες επιζητούσαμε τη δική σας παρέμβαση, η Κυβέρνηση επιφυλάσσει νέες αρνητικές εκπλήξεις με αφορμή αυτή τη φορά, τη θέσπιση νέων ειδικών μισθολογίων. Χωρίς να προβαίνει στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και το κυριότερο χωρίς να συμμορφώνεται προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έχουν συντελεστεί με τα προηγούμενα Μνημόνια, εκπονεί νέο μισθολόγιο, με «ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα» και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εργασιακό μας στάτους. Κι ενώ η δική σας προεκλογική θέση ήταν ευθυγραμμισμένη με τα αιτήματά μας, υπερθεματίζοντας υπέρ της άμεσης ικανοποίησής τους, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Ομοσπονδίες μας αναγκάστηκαν να επιδώσουν με δικαστικό επιμελητή τις επίμαχες αποφάσεις του ΣτΕ τόσο στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών όσο και στην Πολιτική – Φυσική Ηγεσία των Σωμάτων.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Επειδή καθολική απαίτηση των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας ώστε να διεκδικηθεί και αναγνωρισθεί εμπράκτως και όχι στα λόγια η προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας, παρακαλούμε όπως δεχθείτε άμεσα τα προεδρεία μας, όπως επιτάσσουν οι δημοκρατικοί μας θεσμοί και επιβάλλουν επιτακτικά οι ανάγκες αντιμετώπισης των προαναφερόμενων καίριων ζητημάτων.
 Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 8084611326447156357

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item