Δώστε κίνητρα στους αστυνομικούς να παραμείνουν στις μάχιμες υπηρησίες


Σ' αυτό το άρθρο μου δεν πρόκειται να κατηγορήσω συναδέλφους που αποχωρούν από μάχιμες Υπηρεσίες (Α.Τ., Τ.Α., Τ.Τ., Α.Δ., ΔΙ.ΑΣ, Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ.) για κάπου αλλού που πιστεύουν ότι θα περάσουν καλύτερα. Ο κάθε άνθρωπος εξάλλου θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του, άρα και για την εργασία του όπου περνάει κατά μέσο όρο το 1/3 της ζωής του καθημερινά.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι η τάση αποχώρησης από μάχιμες Υπηρεσίες αυξάνεται δραματικά. Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε;
Δεν θα επικεντρωθώ σε ορισμένες Υπηρεσίες όπως π.χ. το Α.Τ. Ηλιούπολης, τα Β´Α.Τ.- Τ.Α. Γλυφάδας, το Α.Τ. Μαρκοπούλου, τα Α.Τ.- Τ.Α. Κορωπίου, γιατί δεν είναι μόνο κάποιες συγκεκριμένες Υπηρεσίες που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά γιατί αυτή είναι η γενική εικόνα της Αστυνομίας στην Αττική σήμερα.
Πρώτα απ' όλα πρέπει να σημειώσουμε ότι λίγο-πολύ ανέκαθεν επικρατούσε αυτή η κατάσταση. Συνάδελφοι να αποχωρούν για κάποια Υπηρεσία που πίστευαν ότι θα έχουν μια καλύτερη υπηρεσιακή τύχη. Μόνο που τα τελευταία χρόνια με την φοβερή μείωση των προσλήψεων ιδιωτών στην Αστυνομία και με την αστυφυλακοποίηση – ομογενοποίηση των πρώτων σειρών Ειδικών Φρουρών (πλέον ως αστυνομικό προσωπικό τους δίνεται η δυνατότητα να υπηρετήσουν σε ειδικές υπηρεσίες, και δικαίως συμβαίνει αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία των Α.Τ. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.) η έλλειψη προσωπικού είναι πιο εμφανής από ποτέ.
Επιπλέον ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ. συνεχώς ανεβαίνει κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα συναντάς πλέον άτομα με λίγα χρόνια υπηρεσίας στο σώμα. Η πλειοψηφία των συναδέλφων αυτή τη στιγμή έχει δουλέψει πολλά χρόνια στο πεζοδρόμιο και έχει εξαντληθεί. Τί πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί αυτή κατάσταση; Ριζικές τομές και τήρηση ορισμένων ευνοϊκών Π.Δ. που αν και είναι σε ισχύ στην νομοθεσία μας εντούτοις δεν έχουν καθολική εφαρμογή. Θα πρέπει επιτέλους να δοθούν κίνητρα προκειμένου ο αστυνομικός να προτιμήσει να δουλεύει σε μια μάχιμη Υπηρεσία, όπως:
  • Παροχή γενναίου επιδόματος σε αστυνομικούς που υπηρετούν στο πεζοδρόμιο.
  • Τήρηση του ΠΔ 34/2001 που αφορά το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού. 
  • Τήρηση του ΠΔ 173 / 2013 που αφορά την έκδοση και ανακοίνωση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.
  • Μείωση των μέτρων προς άλλες διευθύνσεις.
  • Αύξηση του αριθμού εισακτέων στις σχολές της αστυνομίας.


Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν άμεσες λύσεις προτού γιγαντωθούν και η κατάσταση γίνει πλέον μη αναστρέψιμη.


Νίκος Κορομηλάς 

Ταμίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής 

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

Μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)



 http://dynamikhantidrash.blogspot.gr

Related

ΑΡΘΡΑ 8437122063229068951

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item