Λογιστικό έλλειμμα 14 εκατομμυρίων ευρώ στο ΜΤΣ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160508/engine/assets_LARGE_t_420_1999229_type13145.jpg 
Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Ταξίαρχο κ. Ιωάννη ΑΖΝΑΟΥΡΙΔΗ, καθώς και με τον Προϊστάμενο Αστυνομικού Προσωπικού του Ταμείου Α/Β’ Μιχαήλ ΠΑΠΑΔΑΚΗ είχαν χθες 27-09-2016 ο πρόεδρος και στελέχη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., όπου μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν:
  • Το θέμα των ΒΟΕΑ, του οποίου ως γνωστόν ξεκινά η χορήγηση, για τις εκκρεμείς αιτήσεις του 2016, μετά την πρόσφατη υπογραφή της ΚΥΑ από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών. Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Γενικός, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους το ταμείο θα έχει προβεί στην εξόφληση όλων των εκκρεμουσών αιτήσεων, καθώς το ταμείο έχει την απαιτούμενη ρευστότητα. Η τιμή του μεριδίου, που αποτελεί την βάση υπολογισμού του ΒΟΕΑ, θα παραμείνει αμετάβλητη, όπως έχει δηλαδή καθοριστεί από το 2011.
  • Στην συνέχεια, συζητήθηκε η πορεία του Ταμείου, για το οποίο ο κ. ΑΖΝΑΟΥΡΙΔΗΣ μας γνώρισε ότι παρουσιάζει ένα λογιστικό έλλειμμα 14 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του αναφορικά με τη μείωση των επιπρόσθετων εσόδων του ταμείου (κατάργηση κοινωνικών πόρων, ένσημα), καθώς και για την αρνητική αναλογία συνταξιούχων – εν ενεργεία μερισματούχων, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στο 1 προς 1,2 όταν είναι διεθνώς παραδεκτό ότι η αναλογία αυτή πρέπει να είναι στο 1 προς 4 αντίστοιχα, ώστε να καθίσταται βιώσιμο το Ταμείο.
20160927 125924 800 450Από τη πλευρά μας επισημάναμε τις ενέργειες μας, για θεσμοθέτηση ποσοστού 5% για τα ταμεία μας, από τις κλήσεις της τροχαίας, που ενώ έχει καταστεί νόμος του Κράτους, έως τώρα και για άγνωστο λόγο, παραμένει ακόμα ανενεργός, όπως επίσης και για αντίστοιχο ποσοστό που θεσμοθετήθηκε από την εκτέλεση των ενταλμάτων.
Παράλληλα, τονίσαμε ότι σταδιακά θα αντιστραφεί η αναλογία συνταξιούχων – εν ενεργεία, με θετικό ισοζύγιο των εν ενεργεία, λόγω του μειούμενου κατ’ έτος αριθμού των συνταξιοδοτούμενων και την αντίστοιχη αύξηση των προσλήψεων.
Τέλος, επαναφέραμε το διαχρονικό αίτημα μας της αναλογικής συμμετοχής εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δ.Σ. του Ταμείου, καθώς δεν νοείται να εκπροσωπούμαστε με έναν απόστρατο, όταν αποτελούμε περίπου το 50% των μετόχων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στη λαίλαπα των περικοπών που οδηγούν στην εξαΰλωση των επικουρικών μας συντάξεων, η Ομοσπονδία μας αγωνίζεται για να παραμείνει το ΜΤΣ ανεξάρτητος φορέας, βιώσιμος, με διασφάλιση των εισφορών μας, ασκώντας τον απαιτούμενο έλεγχο, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος, που οδήγησαν το ΜΤΣ ένα βήμα πριν την κατάρρευσή του.
2014 poaxia no ypografes

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 8314532171773753178

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item