ΟΧΙ σε νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των ενστόλων



Μόνον σαν κακόγουστο αστείο ήχησε ξανά η είδηση, ότι επίκεινται και νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των ένστολων.

 Ήδη διανύουμε τον έκτο χρόνο, αφότου ο Αρμαγεδδών του μνημονίου, ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία και άφησε πίσω του συντρίμμια. Στα χρόνια που πέρασαν οι αστυνομικοί μαζί με την υπόλοιπη  κοινωνία, υπέστησαν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές, που τους οδήγησαν στην κυριολεξία στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Με μισθούς και συντάξεις πείνας, που συνιστούν ντροπή για την  πολιτεία, απέναντι σε δημόσιους λειτουργούς, που είναι όχι απλά εργαζόμενοι, αλλά θεματοφύλακες της δημόσιας τάξης και της εθνικής μας ασφάλειας.

Γνωρίζουμε ότι για τα τραγική οικονομία του κράτους, είναι υπεύθυνη η μεταπολιτευτική πολιτική μας τάξη, που αντί με όραμα  να καταστήσει την εθνική μας οικονομία υγιή και ανταγωνιστική  την εγκατέλειψε στις χρόνιες στρεβλώσεις της, μην αφήνοντας  μεγάλα περιθώρια για διαφοροποιήσεις.

 Πιστεύουμε στην χρησιμότητα και την ωφέλεια της εργασίας, κάθε  εργαζόμενου, θεωρούμε όμως ότι για τους αστυνομικούς που αποτελούν ειδική κατηγορία εργαζομένων, επιβάλλεται  να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, που θα τους επέτρεπαν να ζήσουν με όρους στοιχειώδους αξιοπρέπειας.

Κάθε εργαζόμενου ο μόχθος για το ψωμί της οικογένειάς του και η εργασία του είναι σεβαστά.
 Όμως η άκρα επικινδυνότητα της εργασίας των αστυνομικών για την ίδια τους τη ζωή, το άγχος και η καθημερινή αγωνία για το αν θα γυρίσουν πίσω το βράδυ στις οικογένειές τους, οι ατελείωτες ώρες εργασίας κάτω από αντίξοες συνθήκες, θα έπρεπε από την ελληνική πολιτεία να έχουν αποτιμηθεί με ένα ξεχωριστό συντελεστή βαρύτητας.

Είναι σεβαστή η εργασία επί παραδείγματι ενός υπαλλήλου του υπουργείου οικονομικών που τα προηγούμενα χρόνια έδρεψε πλήθος προνομίων, αλλά δεν μπορείς να την βάλεις στην ίδια ζυγαριά, με τον αστυνομικό που έχει κάθε μέρα τα στήθη του έκθετα, στα τυφλά πυρά των δολοφονικών όπλων του οργανωμένου εγκλήματος ….

Είναι σεβαστή η δουλειά ενός υπαλλήλου της τραπέζης της Ελλάδος και που και αυτόν τα προηγούμενα χρόνια η πολιτεία τον αντάμειψε αφειδώς.

Αλλά δεν μπορεί να τον βάλεις στην ίδια ζυγαριά με τον αστυνομικό που  εν μία νυκτί διατάσσεται
να φύγει από το σπίτια του και να πάει για τρεις τουλάχιστον μήνες στον Έβρο στην Κω στην
Χίο,στο Κιλκίς,στην Λέσβο.

Όλα αυτά  συνιστούν ντροπή και ύβρη στην αξιοπρέπεια της Ελλάδος. Στον πολιτισμό μιας χώρας που για τρεις χιλιάδες χρόνια στην μακρά της πορεία στην αχανή λεωφόρο του χρόνου, δίδαξε τις κοινωνίες, δικαιοσύνη, δημοκρατικό ήθος και πολιτισμό.

Φταίμε όμως για αυτή την οδυνηρή κατάσταση της ηθικής και οικονομικής εξαχρείωσης στην οποία έχουν περιέλθει και εμείς .
Γιατί στο όνομα μιας στρεβλής και αρρωστημένης δημοσιοϋπαλληλικής πειθαρχίας και κουλτούρας, δεν διεκδικήσαμε ποτέ με σθένος και πείσμα – σε δημοκρατικά και ευπρεπή πάντα πλαίσια – τα δίκαιά αιτηματά μας.

Μας εμπέδωσαν οι πολιτικάντηδες την κουλτούρα της παθητικότητας, της ακινησίας και του «σιωπητηρήριου του λόχου».
Και μας εγκλώβισαν στην θανατηφόρο αδράνεια του καναπέ.

Είναι ώρα όμως να εξ έλθουμε από το θανατηφόρο πέπλο της σιωπής και να διεκδικήσουμε με δημοκρατικό ήθος τα δικαιώματά μας, άλλως θα κλάψουμε αύριο πολύ πικρά και θα υπονομεύσουμε παντοτινά το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας πετσοκόψουν για μια ακόμη φορά τους μισθούς μας.
Συνάδελφοι σηκωθείτε. Είναι ώρα «εκ του ύπνου εγερθήναι !!!».

Τελείωσαν τα περιθώρια της παθητικότητας του καναπέ. Εγερθεί τε



ΦΩΤΗΣ Βασίλης  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α.  ΔΑΕ-ΥΜΕΤ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  Γεώργιος ΔΑΕ-ΥΑΤ.
Μέλος Π.Α.Σ.Α.

ΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος Δ.Α.Α.
Μέλος Π.Α.Σ.Α.

ΔΙΣΑΣΚΑΛΟΥ Γεώργιος   Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α.  Υ.Α.Π.Δ.

ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α. ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.

ΚΑΚΑΜΠΑΚΟΣ Βασίλειος Δ.Α.Α.
Μέλος Π.Α.Σ.Α.

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 3614219248132208791

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item