ΠΟΑΣΥ : Προστατεύουμε τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών με επιχειρήματα και ρεαλιστικές προτάσεις

http://www.candianews.gr/wp-content/uploads/2016/03/astinomikoi-prosfiges.jpg
 
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 200/4/173

Προς:

1) Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν.:

1) Γενική Δ/νση Οικονομικών & Επιτελικού Σχεδιασμού

(πρώην Υπ. Δημ Τάξης & Προστασίας του Πολίτη)

2) Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

3) Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης &

Πληροφορικής Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ

4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

5) Μ.Μ.Ε.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

Με την υπ' αριθμ. Φ.000/8/245258/Σ.37 από 07-03-2016 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β-630/09-03-2016, το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π.) υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, διευθύνει και συντονίζει τις δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Χώρα μας.



Ειδικότερα, το ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. διευθύνει και συντονίζει αποκλειστικά θέματα που αφορούν τη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών. Η εκτιμώμενη συνολική δαπάνη για τους προαναφερόμενους σκοπούς, κατ' έτος θα ανέρχεται στα 74 εκατ. Ευρώ περίπου και θα επιβαρύνει τις πιστώσεις είτε του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του εν λόγω Προϋπολογισμού.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Επειδή το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ενεπλάκη και καθημερινά εμπλέκεται εκ της φύσεώς του στη διαχείριση των προβλημάτων που αφορούν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη Χώρα, μέσω αποσπάσεων, διαθέσεων και μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους που Πανελλαδικά περιέρχονται και διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Επειδή από την ως άνω εμπλοκή του Σώματος επιβαρύνονται υπέρμετρα οι πετσοκομμένες πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Σώματος για τη μεταφορά, διαμονή και σίτιση των ως άνω αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και οι πιστώσεις που αφορούν τα νυχτερινά και τα πενθήμερα των εργαζομένων αστυνομικών.

Επειδή δεν περιποιεί τιμή για κανένα η επανάληψη φαινομένων μη απόδοσης ή επί πιστώσει απόδοσης των παραπάνω δεδουλευμένων νυχτερινών και πενθημέρων, καθώς και των πραγματικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται οι μετακινούμενοι για τον παραπάνω σκοπό συνάδελφοι, ήτοι μεταφοράς διαμονής και σίτισης.

Επειδή έχουν ήδη δειλά - δειλά ξεκινήσει κάποια φαινόμενα διασταλτικής ερμηνείας διατάξεων προεδρικών διαταγμάτων από υπηρεσιακούς παράγοντες για τις παραπάνω μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων με σκοπό τον περιορισμό των προαναφερθέντων δαπανών εις βάρος του εργαζόμενου οικογενειάρχη αστυνομικού.

Παρακαλούμε όπως, μέσω των αρμόδιων Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιώσετε άμεσα, τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Οικονομικών όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ενίσχυση των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού του Σώματος, καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων με τα απολύτως αναγκαία ποσά για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος και τη διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης και χρηματοδότησης των ως άνω δαπανών από σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ. Επίσης, παρακαλούμε όπως, αν είναι εφικτό, η παρακολούθηση των αξιωθέντων οικονομικών ενισχύσεων του Προϋπολογισμού να λάβει χώρα σε ξεχωριστούς ΚΑΕ, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα απόδοσης κονδυλίων σε σκοπούς ανεξάρτητους από αυτούς που αρχικώς εγκρίθηκαν.

Προστατεύουμε τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών με επιχειρήματα και ρεαλιστικές προτάσεις!!

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2873811068987425483

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item