ΝΕΣΠΑΑ: Συνάντηση ουσίας με τον Δήμαρχο Εύοσμου - Κορδελιού.

Σήμερα (18/01/2016) τα μέλη της Νέας Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αξιωματικών-Ανθυπαστυνόμων, ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Ιωάννης (Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, μέλος συμβουλίου ΕΑΚΜ και μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΞΙΑ), ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος (μέλος Δ.Σ.ΕΑΚΜ και αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ), ΝΤΑΧΑΜΠΡΕ Σουλεϊμάν (μέλος Δ.Σ. ΕΑΚΜ και αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ), ΔΑΡΗΣ Χρίστος (μέλος ΝΕΣΠΑΑ), συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Εύοσμου-Κορδελιού Κο Πέτρο ΣΟΥΛΑ, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και ανακύκλωσης ΜΑΞΟΥΡΑ Γεώργιο, τον Αντιδήμαρχο, εντεταλμένο στο Τμήμα Πολιτισμού Κο ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ Χρήστο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κα ΕΡΜΙΔΟΥ Δροσιά και τον Αντιδήμαρχο Κο ΜΑΓΟΠΟΥΛΟ Σωτήριο, με σκοπό
να θέσουν θέματα που αφορούν την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της προσβασιμότητας του αστυνομικού προσωπικού που Υπηρετεί σε αυτό αλλά και των πολιτών που προσέρχονται.
Αρχικώς, από πλευράς ΝΕΣΠΑΑ τέθηκε το θέμα της άμεσης διαμόρφωσης-ανάπλασης του χώρου που βρίσκεται πλησίον της οδού Αγαμέμνονος (κάτω από την αερογέφυρα της Λεωφόρου Δενδροποτάμου) και ειδικότερα της διαμόρφωσης του εδάφους καθώς και της απομάκρυνσης αντικειμένων και εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το σημείο. Ο Κος Δήμαρχος έχοντας γνώση του θέματος και της σημασίας που αυτό έχει, ανέφερε ότι στα πλαίσια του αιτήματος αυτού θα δρομολογηθούν εργασίες στο σημείο για τον μήνα Φεβρουάριο που αρχικά με χαλίκι και αργότερα με ασφαλτόστρωση θα αναμορφώσουν μόνιμα τον εν λόγω χώρο.
Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα της καθαριότητας του πεζοδρομίου έμπροσθεν του Αστυνομικού Μεγάρου όπου συγκεντρώνεται καθημερινώς ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, καθώς και της κοπής (κλαδέματος) δένδρων στον παράδρομο που βρίσκεται στην είσοδο-έξοδο οχημάτων από το Αστυνομικό Μέγαρο.
Αιφνιδιαστήκαμε ευχάριστα, όταν το θέμα της καθαριότητας του πεζοδρομίου διευθετήθηκε άμεσα και έμπρακτα την ίδια στιγμή, με την δέσμευση ότι ο χώρος θα καθαρίζεται δύο φορές την εβδομάδα, έως ότου επιλυθεί το θέμα της καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενώ ανατέθηκε επί τόπου και ως προτεραιότητα, σε συνεργείο του Δήμου Εύοσμου Κορδελιού το κλάδεμα των δένδρων.
Από την πλευρά του ο Κος Πέτρος ΣΟΥΛΑΣ θέλησε με την ευκαιρία της συνάντησης μας να ευχαριστήσει την Διοίκηση και το προσωπικό της Δ-νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του για καθημερινή παρουσία της Δίκυκλης Αστυνόμευσης στις ευαίσθητες περιοχές του Δήμου και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση για το αστυνομικό προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Εύοσμου, που παρά τις  ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνικά μέσα και οχήματα, έχουν ενισχύσει και συνεχίζουν να ενισχύουν το αίσθημα της Δημόσιας Ασφάλειας στον Δήμο Εύοσμου- Κορδελιού, με σωστή και αποτελεσματική αστυνόμευση.
Γίνεται δε μνεία ότι καταλύτης στην άμεση ανταπόκριση του Δήμου Εύοσμου - Κορδελιού ιδίως για τα θέματα της καθαριότητας και της διαμόρφωσης χώρου αποτέλεσε το γεγονός ότι τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Κος Βασίλειος ΜΩΥΣΙΔΗΣ, όσο και ο αναπληρωτής αυτού Ταξίαρχος Κος Θόδωρος ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ είχαν ήδη -στα πλαίσια της διαρκούς και προσωπικής συνεργασίας με τους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης- θέσει προς διευθέτηση τα αντίστοιχα θέματα.
Τέλος, τέθηκαν προς συζήτηση τα καίρια θέματα της σύντμησης αστυνομικών τμημάτων και της ενίσχυσης της συνεργασίας Δήμου και Αστυνομίας ακόμη και σε θέματα πολιτισμικά, τα συμπεράσματα της οποίας θα αποτελέσουν υλικό μεταγενέστερων προτάσεών μας.
Η ΝΕΣΠΑΑ γνωρίζει καλά ότι τα προαναφερθέντα αφορούν το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αστυνομικό Μέγαρο και όχι το πολύπαθο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε λοιπές Υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και για αυτό το λόγο θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα οποιονδήποτε συνάδελφο, οπουδήποτε και εάν υπηρετεί, έχοντας σαν βασική γραμμή ότι οποιοδήποτε πρόβλημα, όσο μικρό ή μεγάλο, δεν παύει να είναι πρόβλημα που θέλει έστω μια ενέργεια για να επιλυθεί. Και πίσω από αυτή την ενέργεια έχουμε την διάθεση και την θέληση να είμαστε εμείς.


Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8779443216575113361

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item