ΠΟΑΣΥ : Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για την Αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών

IMG 20160114 142047
Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 400/1/31
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την Αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Κατά την παραπάνω συνάντηση, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην Ομοσπονδία μας από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, εκφράστηκε ο προβληματισμός των συναδέλφων μας για τον τρόπο και τις μεθόδους υλοποίησης της αναδιάρθρωσης. Επίσης, τέθηκαν εκ μέρους μας, ερωτήματα ως προς το χρονοδιάγραμμα και το εύρος της αναδιάρθρωσης, προκειμένου να ενημερωθούμε για την πολιτική του Υπουργείου μας και διαμορφώσουμε τις τελικές θέσεις – προτάσεις μας, πριν από την υποβολή του σχετικού υπομνήματος. Παράλληλα, τονίστηκε ότι μείζον ζήτημα για την Ομοσπονδία μας αποτελεί η επανασύσταση των 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων που καταργήθηκαν με την προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, η ορθή ανακατανομή των οργανικών θέσεων εντός εκάστου Νομού και η δημιουργία νέων Υπηρεσιών με όρους Κοινωνίας και όχι Μνημονίων, τα οποία στόχο έχουν την περεταίρω περικοπή των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες κλπ.
Ο κ. Γενικός, από πλευράς του, τόνισε ότι αντιμετωπίζει θετικά την επανασύσταση των ως άνω 6.700 οργανικών θέσεων, αλλά η υλοποίησή της θα μπορεί να γίνει στο απώτερο μέλλον. Επίσης μας γνώρισε, ότι τάσσεται υπέρ της ανακατανομής των οργανικών θέσεων με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια και την εγκληματικότητα κάθε Νομού. Τέλος, μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού, εξαιτίας των προωθούμενων αλλαγών, διότι οι Υπηρεσίες συγχωνεύονται και δεν καταργούνται.

Η Ομοσπονδία μας, τόσο με την προηγούμενη αναδιάρθρωση (Ν.4249/14), όσο και με την επιχειρούμενη (σε επίπεδο περιφερειακών Υπηρεσιών), τόνισε και συνεχίζει να τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η επιζητούμενη αναδιάρθρωση προϋποθέτει τη διάθεση κονδυλίων και πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τα παρακάτω:
Α) Τα δικαιώματα και τις απόψεις του προσωπικού που καλείται να την εφαρμόσει.
Β) Τις υπαρκτές ανάγκες για καλύτερη αστυνόμευση.
Γ) Την παροχή κοινωνικού έργου.
Δ) Τη διαρκή στήριξη - προσφορά προς τον πολίτη και τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.
Η Ηγεσία μας, Πολιτική και Φυσική, εν τέλει, οφείλει να γνωρίζει ότι τα αποσπασματικά μέτρα δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τους πολίτες και τους εργαζόμενους αστυνομικούς και απέχουν δε κατά πολύ από τις διακηρυγμένες θέσεις της Ομοσπονδίας μας, για μια βαθιά τομή στο αστυνομικό σύστημα της Χώρας, που ως στόχο θα έχει μόνο τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό του Σώματος.
Άλλωστε, δεν μπορεί να μην τροποποιείς κανένα άρθρο από το Νόμο Δένδια που ως αντιπολίτευση χαρακτήριζες ως «ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας», πολλώ δε μάλλον όταν αυτά τα άρθρα τα καταψήφιζες στο Κοινοβούλιο με καταγγελτικό λόγο.
Συνεχιστές και εσείς στο «έγκλημα» κατά της Ελληνικής Αστυνομίας !!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 8359950324101301618

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item