20 χρόνια από την κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία μέσω των Πανελληνίων και τίποτα δεν άλλαξε….Άρθρο του ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Αλέξανδρου

http://skaythess.gr/wp-content/uploads/2015/05/sxoli_astyfilakon1-612x300-612x300.jpg 
 
12/1/1996…12/1/2016 20 χρόνια από την κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία μέσω των Πανελληνίων και τίποτα δεν άλλαξε….
Πέρασαν ήδη 20 χρόνια από την ημέρα που 1500 δόκιμοι Αστυφύλακες ορκιστήκαμε και καταταγήκαμε στο ένδοξο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του αξιοκρατικού συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων.

1500 άτομα που επιλέξαμε να υπηρετήσουμε  τον Έλληνα Πολίτη και την κοινωνία.  Όλοι εμείς  εισηχθήκαμε στη Σχολή Αστυφυλάκων έχοντας διάθεση προσφοράς, όνειρα, ελπίδα πως θ’ αποτελέσουμε απαρχή νέας εποχής στην Αστυνομία, φέρνοντας το νέο, το άφθαρτο, αυτό που δεν χρωστάει σε κανέναν, νέα νοοτροπία.
Δυστυχώς οι ελπίδες μας γρήγορα διαψεύστηκαν. Η αξιοκρατία σταματάει πριν καν αρχίσει στις τοποθετήσεις μετά την αποφοίτηση από τη Σχολή. Από εκεί και έπειτα το χάος…
Τι να πρωτοπεί κανείς…
Πως ακόμα ασχολούμαστε με ξένα προς την κύρια αποστολή μας καθήκοντα για να μπορούν οι εκάστοτε ‘’ηγήτορες’’ να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους εξασφαλίζοντας μία θεσούλα στον ιδιωτικό τομέα μετά την αποστρατεία τους?
Πως ακόμα και τώρα η εκάστοτε διοίκηση καθημερινά, κατ’ επανάληψη και με πρόθεση  παραβαίνει τους κανονισμούς και τα διατάγματα του Σώματος γιατί έτσι της αρέσει, γνωρίζοντας πως έχει την κάλυψη της πολιτικής μας ηγεσίας?
Πώς ακόμα δεν ξέρουμε πότε και αν θα πάμε κάποτε στον τόπο συμφερόντων μας, διότι με διάφορα ‘’ παραθυράκια ‘’ επιτήδειοι παρακάμπτουν την επετηρίδα?
Πως ακόμα ψάχνουμε οχήματα, αλεξίσφαιρα, ασφαλείς ενδοεπικοινωνίες και όλα αυτά τα ατομικά εφόδια και υλικά, τα οποία πρέπει και είναι υποχρεωμένο το Κράτος να μας παρέχει για να εκτελέσουμε απερίσπαστοι και ασφαλείς την υπηρεσία μας εις όφελος του Πολίτη?
Πως ακόμα η εκπαίδευσή μας είναι σε νηπιακό στάδιο και αναγκαζόμαστε μόνοι μας να το πράττουμε και αυτό?
Πως ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα θα λάβουμε στην επόμενη μισθοδοσία ή αν θα την λάβουμε κουτσουρεμένη?
Πως ακόμα ψάχνουμε τον ‘’μπάρμπα’’ για να μας πάει σε μια καλύτερη υπηρεσία γιατί έτσι κάποιοι επιθυμούν?
Πως ακόμα και τώρα αγνοούμε ένα αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων και προαγωγών?
Πως  ακόμα περιμένουμε το Κράτος να συμμορφωθεί με τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και να μας απογράψει ως Τ.Ε.?
Θα μπορούσα ν’απαριθμήσω πολλά ακόμα….
Μπορεί από τους 25.000 αποφοίτους της Σχολής Αστυφυλάκων κάποιοι να κουράστηκαν, κάποιοι να βολεύτηκαν, κάποιοι να μην ασχολούνται με τίποτα γιατί τους παρέσυρε το ρέμα.  Οι υπόλοιποι όμως οι ‘’ρομαντικοί΄΄ είμαστε ακόμα εδώ και βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή θα εξακολουθούμε να κάνουμε αυτό που μας έμαθαν οι εκπαιδευτές μας. Να τιμούμε τον όρκο μας και να υπηρετούμε τον Πολίτη και την Κοινωνία και όχι τους πολιτικούς. Εδώ και 20 χρόνια κύριοι επενδύετε σε εμάς. Αφήστε  μας επιτέλους να πράξουμε αυτό που ξέρουμε καλά και δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που αναφέρει  ο όρκος:
«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Να υπερασπίζω με πίστη και αφοσίωση, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τις σημαίες, να υπακούω τους ανωτέρους μου και να εκτελώ πρόθυμα τις διαταγές τους. 
Να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου και να διάγω γενικά ως πιστός και φιλότιμος αστυνομικός

ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος 
Μέλος ΑΣΠΑ
 

Related

ΑΡΘΡΑ 2908276829431049192

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item