ΠΟΑΣΥ : Καταστρατήγηση Π.Δ. 394/2001

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 302/9/59α
Προς: Τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
Θέμα: «Καταστρατήγηση Π.Δ. 394/2001»
            Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας επανέρχεται εκ νέου στο θέμα της μη τήρησης του Π.Δ. 394/2001. Αφορμή γι΄ αυτό αποτελεί το υπ’ αριθ. 097 από 22-12-2015 επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, όπου δυστυχώς, σύμφωνα με αυτό, αρκεί η διαταγή ενός υπηρεσιακού παράγοντα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής για να αναιρέσει το Π.Δ. 394/2001, το οποίο νομοθέτησε η ίδια η Πολιτεία  για να προστατεύσει το εργασιακό δίκαιο των Αστυνομικών. Παρά ταύτα, διαφαίνεται πως τα ΄οφίτσια΄ και τα ΄βιλαέτια΄ κάποιων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., μπορούν να υπερισχύσουν των υπογραφών του Προέδρου της Δημοκρατίας , αλλά και των εκάστοτε Υπουργών Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, θα πρέπει να μας προβληματίσει άπαντες, πως, η δημόσια συνάθροιση 400 περίπου ατόμων την 18-12-2015, Παγκόσμια Ημέρα, αφιερωμένη στον «Μετανάστη»  και μάλιστα στο κέντρο της πρωτεύουσας, μπορεί να ανατρέψει τον κάθε επιχειρησιακό σχεδιασμό, προσδίδοντας σε αυτόν χαρακτηριστικά πανικού και ευθυνοφοβίας.
            Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας ζητά από εσάς για τελευταία φορά, την άμεση παρέμβασή σας, με την προσδοκία πως θα συμβάλετε τα μέγιστα από τη θέση του Πολιτικού μας Προϊσταμένου , για την αυστηρή τήρηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο Αστυνομικό Προσωπικό και δη αυτών των Π.Δ. 394/2001 (χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού), το οποίο για το συνδικαλιστικό μας κίνημα αποτελεί την κορωνίδα του αγώνα του. Ομοίως, να αναζητηθούν αρμοδίως, οι ευθύνες και να αποδοθούν οι πειθαρχικές ποινές κατά παντός υπευθύνου υπηρεσιακού στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αυθαιρετεί και θέλει να παρουσιάζεται ως «Βασιλικότερος του Βασιλέως», υποβαθμίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την θέση και την ισχύ της Πολιτικής Ηγεσίας.
Τέλος, σας επισημαίνουμε πως εάν δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα, η Ομοσπονδία μας, από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, θα αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα έχουν ως στόχο το αίσθημα δικαίου για τον εργαζόμενο Αστυνομικό και την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους και του Οργανισμού της Αστυνομίας.
«Ο αγώνας προ των Πυλών της Κατεχάκη»
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (Αθηνα.pdf)Έγγραφο Ε.Α.Υ. Αθηνών

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 3617710432880567446

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item