ΠΟΑΣΥ: Αποτελέσματα συναντήσεων με τα Πολιτικά Κόμματα αναφορικά με την "τύχη" του ΤΕΑΠΑΣΑ

 
14 Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2015
Αρ.Πρωτ.: 506/1/41β
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τετραήμερη μάχη για το ΤΕΑΠΑΣΑ έδωσε η Ομοσπονδία μας μέσα κι έξω από τη Βουλή για να μην κυρωθεί η «ληξιαρχική πράξη» θανάτου του ασφαλιστικού μας Φορέα, με την αποψινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διορθωτικών Μεταρρυθμίσεων».
Κατά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, μας έγινε γνωστό ότι το επίμαχο άρθρο 21 παρ. 3, περιλαμβάνεται στα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της αναμενόμενης δόσης των δύο (2) δισεκατομμυρίων ευρώ και ως εκ τούτου το άρθρο αυτό, δεν μπορεί να απαλειφθεί ή να τροποποιηθεί στην παρούσα φάση, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Υπουργός αντιλαμβάνεται το δίκαιο και βάσιμο του αιτήματός μας. Αίτημα που αφορά την ολοκλήρωση της δυνατότητας μετατροπής, τόσο των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης, όσο και των Τομέων Προνοίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία εντός των προθεσμιών που η Ελληνική Νομοθεσία όριζε.
Προκειμένου να υλοποιηθεί το ως άνω αίτημά μας και μετά από παρότρυνση του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγορίου ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, κανονίστηκε ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 στο Υπουργείο μας, μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αστυνομικών και Πυροσβεστών. Στην εν λόγω σύσκεψη, ο Υπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι θα αναπτύξει τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος που ανακύπτει με την «άστοχη» ψήφιση της παραπάνω παραγράφου και αναμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τους τρόπους αυτούς, καθώς και την άμεση τήρηση της δέσμευσής του. Επίσης, στην προαναφερόμενη συνάντηση καλέστηκαν να παρευρεθούν οι κ.κ. Βουλευτές Ελένη ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ και Πέτρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ από τη Ν.Δ.
Από τις ενημερωτικές συναντήσεις που είχαμε, διαπιστώσαμε ότι όλοι αφουγκράστηκαν και συμμερίστηκαν τις αγωνίες μας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δίκαιο του αιτήματός μας. Άλλωστε, στον τριετή τουλάχιστον αγώνα για τη διάσωση του Ταμείου, τα Κόμματα που εναλλάσσονται στην Κυβέρνηση είχαν στηρίξει τις θέσεις μας, καίτοι στη συνέχεια ως κυβερνώντα, ακολουθούσαν άλλη στάση!!
Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση προωθεί σχέδιο νόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη για την αναδρομική κατάργηση των προθεσμιών που όριζαν οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.4331/15 περί μετατροπής των Τομέων του ΤΕΑΠΑΣΑ και άλλων Ταμείων σε ΤΕΑ, σήμανε συναγερμός και το προεδρείο μας, σε συνεργασία με το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.ΛΣ., επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για την ουσιαστική ενημέρωση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, των συναρμόδιων Υπουργών και όλων των Πολιτικών Κομμάτων.
Διεξοδική δε παρουσίαση των θέσεών μας έγινε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ομοσπονδία μας, ύστερα από επίπονες, εξαιρετικής δυσκολίας και υπεύθυνες διαδικασίες, κατέθεσε στις Αρμόδιες Αρχές σχετικό φάκελο μετατροπής των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης Αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ σε Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο. Ο φάκελος αυτός ενώ έχει πάρει το δρόμο του και αναμένουμε την απάντηση των Αρμοδίων αρχών περί αποδοχής του αιτήματος ή μη, έρχεται η Κυβέρνηση να καταργήσει την όλη διαδικασία εγείροντας μείζονα ζητήματα συνταγματικής εκτροπής.
Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ και τον αναπληρωτή του αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ελένη ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ, Παναγιώτα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ – ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, Αντώνιο ΣΥΡΙΓΟ, Αθανάσιο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (εισηγητής) και Γεράσιμο ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ (πρόεδρος επιτροπής), τον Βουλευτή Ν.Δ. κ. Δημήτριο ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ (Τομεάρχη για θέματα Δημόσιας Τάξης), τους Βουλευτές ΠΑΣΟΚ κ.κ. Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ και Ιωάννη ΚΟΥΤΣΚΟΥΚΟ, τον Βουλευτή του Ποταμιού κ. Σπυρίδωνα ΔΑΝΕΛΛΗ και τους Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. κ.κ. Βασίλειο ΚΟΚΚΑΛΗ (Τομεάρχη για θέματα Δημόσιας Τάξης) και Δημήτριο ΚΑΜΜΕΝΟ.
Κατόπιν τούτων, είναι φανερό ότι ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε τον αγώνα, κλιμακώνοντας τις πρωτοβουλίες μας για τη διάσωση του ασφαλιστικού μας Φορέα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε, κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα, τόσο των μερισματούχων του, όσο και των συνταξιούχων, μη επιτρέποντας τα εναπομείναντα αποθεματικά να εξαϋλωθούν στη «μαύρη τρύπα» του ασφαλιστικού συστήματος.
Δεν χρωστάμε σε κανέναν! Μας χρωστούν πολλά!!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 6018813715922901040

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item