Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή συζητά τώρα η Ε.Ε.Σκληραίνει η πολιτική απελάσεων

http://s.kathimerini.gr/resources/2015-09/frontex-thumb-large.jpg
Αυστηρότερη πολιτική ως προς τις απελάσεις συμφώνησαν οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ που συνεδρίασαν την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο ενώ ετέθη και το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.
 «Τα αυξημένα ποσοστά επιστροφών θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά ως προς την παράτυπη μετανάστευση» ανέφεραν σε κείμενο τους ενώ ενέκριναν και την κράτηση προσφύγων για όσους επιχειρήσουν να το σκάσουν πριν την απέλασή τους.
Συμφώνησαν να επιχειρήσουν, επίσης, να πείσουν τις αφρικανικές και άλλες φτωχές χώρες να δεχθούν την επανεισδοχή στο έδαφός τους προσφύγων στους οποίους η Ευρώπη θα έχει αρνηθεί την είσοδο, με αντάλλαγμα πακέτα βοήθειας.

«Οι επαναπροωθήσεις είναι πάντα σκληρές» σημείωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση. «Αλλά μπορούμε να προσφέρουμε χώρο και στήριξη σε πρόσφυγες που χρειάζονται προστασία (κάτι που μπορεί να γίνει) εάν αυτοί που δεν χρειάζονται προστασίας δεν έρχονται ή επιστρέφουν γρήγορα (στις χώρες από τις οποίες προέρχονται)».

«Μία Ευρώπη χωρίς ασφαλή εξωτερικά σύνορα θα είναι μία Ευρώπη με εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους» είπε ο γερμανός υπουργός.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ακολουθώντας τη γραμμή του Φρανσουά Ολάντ, πρότεινε ενίσχυση της FRONTEX και μία υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής με ενισχυμένη εξουσία που θα μπορεί να επεμβαίνει όπου οι εθνικές αρχές δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση στα σύνορα της ΕΕ.


Το απόγευμα, θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών  των «28», ενώ θα υπάρξει συνεργασία με αντιπροσωπείες από βαλκανικές χώρες, Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο.


Την Παρασκευή οι πρώτες μετεγκαταστάσεις

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τους συνολικά 160.000 όπως έχει συμφωνηθεί.

Η πρώτη αυτή εφαρμογή του μέτρου αφορά τη μετακίνηση πολιτών της Ερυθραίας από την Ιταλία στη Σουηδία, η οποία θα γίνει παρουσία του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και του ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Δ.Αβραμόπουλος και ο Ζ.Άσελμπορν θα μεταβούν στην Αθήνα και το Σάββατο θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς υπό τον συντονισμό του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Mεταξύ των υπουργών που θα συμμετέχουν είναι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου και του υπουργού Ζ. Άσελμπορν στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.
thetoc.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 3951373128066262303

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item