ΝΕ.Σ.Π.Α.Α: Συνάντηση αντιπροσωπείας με εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

http://policenet.gr/sites/default/files/styles/article_big/public/field/image/201510152124p.jpg?itok=JpdcanK-
Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων επαφών της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. Κ.Μακεδονίας, με θεσμικά πρόσωπα και εκπροσώπους κομμάτων πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της, με τον Σάββα ΤΣΙΜΑΧΙΔΗ, υπεύθυνο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικό σύμβουλο του Υ.ΕΘ.Α. κ.Πάνου ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
Ο επικεφαλής της  ΝΕ.Σ.Π.Α.Α., ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Ιωάννης, επέδωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης υπόμνημα στην κ.Τσιμαχίδη, με σειρά αιτημάτων που πιστεύουμε πως εκφράζουν την πλειοψηφία των Ένστολων πολιτών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και ζητήθηκε η στήριξη του, για την ικανοποίηση τους. 
Από την πλευρά του ο κ.Τσιμαχίδης εξέφρασε την κατανόηση του στα αιτήματα της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. και δήλωσε πως από την πλευρά του θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την ικανοποίηση τους. Μεταξύ άλλων ο κ.Τσιμαχίδης τόνισε πως δρομολογείται άμεσα το θέμα παραχώρησης ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ελληνική Αστυνομία.
Το περιεχόμενο του υπομνήματος, έχει ως εξής :
1) Θέσπιση νέου ενιαίου και δίκαιου Μισθολογίου που θα αποκαθιστά τις πρόσφατες και ακατανόητες αδικίες και θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των Αστυνομικών σύμφωνα με τις εμπεριστατωμένες προτάσεις των Ομοσπονδιών μας.
2) Εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή των μισθολογικών περικοπών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως πρόσφατα υποσχέθηκε και  ο κ. πρωθυπουργός.
3)Ενίσχυση με Αστυνομικούς των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης και της Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μακεδονίας, που έχουν αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια.
4) Θέσπιση οικονομικής αποζημίωσης για τον χρόνο υπερωριακής απασχόλησης και τον χρόνο ετοιμότητας των Αξιωματικών και των Ανθυπαστυνόμων.
5) Θέσπιση κινήτρων ανάλογα με την φύση της υπηρεσίας που υπηρετεί το κάθε υπηρεσιακό στέλεχος.
6) Χαρακτηρισμός ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού του επαγγέλματος των Αστυνομικών υπαλλήλων.
7) Άμεση αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Γ.Α.Δ.Θ. και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με βάση τα σύγχρονα πληθυσμιακά και εγκληματολογικά δεδομένα, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη.
8) Μεταρρύθμιση στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και παράλληλα θέσπιση Ακαδημαϊκής φοίτησης στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
9) Αλλαγή του καθεστώτος των κρίσεων των αξιωματικών προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικής αξιολόγησης..
10) Στήριξη από την πολιτεία του διαρκώς βαλλομένου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Αστυνομικών, ανεξαρτήτως βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Αξιωματικών Ειδικών καθηκόντων.
11) Εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για την προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
12) Αλλαγή του ισχύοντος Πειθαρχικού Δικαίου, με απλοποίηση και επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας στην κατεύθυνση ενός παιδαγωγικού και όχι εξοντωτικού χαρακτήρα του πειθαρχικού δικαίου.
13)  Δημιουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά των συναδέλφων μας.
14)  Δημιουργία Αστυνομικού φαρμακείου, κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου Στρατιωτικού.
15) Τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος (υπ΄αριθμ. 8018/1/457-α απόφαση υπουργών Οικονομικών-Εθνικής Άμυνας – Εργασίας – Δημοσίας Τάξης  /  ΦΕΚ Β-3398) ώστε να δοθεί η δυνατότητα απευθείας εκποίησης  -με την αυτονόητη διαφάνεια- στις τεχνικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας,
16) Ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων στο σώμα και τη δια βίου επιμόρφωση – μετεκπαίδευση του συνόλου των στελεχών του.
17)  Να εξετασθεί άμεσα το θέμα της παραχώρησης ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ελληνική Αστυνομία.

 


ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.  Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΩΡΑ για ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΤΕΛΟΣ στην ΑΔΡΑΝΕΙΑ


τα ιδρυτικά μέλη

policenet.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7698309090889572904

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item