ΝΕ.Σ.Π.Α.Α : ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των εκπαιδευομένων στο Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ


Με προβλήματα ξεκίνησε σήμερα στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος στην Βέροια, η λειτουργία του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ) με τη συμμετοχή πενήντα έξι (56) Αξιωματικών Στελεχών από Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας εκπαιδευτικού έτους 2015 - 2016, oι οποίοι ενώ θα εκπαιδευόταν σε δυο εκπαιδευτικές σειρές θα εκπαιδευτούν σε μια όλοι μαζί λόγω οικονομικής  κρίσης και εκλογών Σεπτεμβρίου.
 
Τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν:
α)  Τους εκπαιδευόμενους που προέρχονται από απόσταση κάτω των 160 χιλιομέτρων και δικαιούνται ημερήσια αποζημίωση που δεν επαρκεί για στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης.
 
β)  Τους εκπαιδευόμενους που προέρχονται από απόσταση άνω των 160 χιλιομέτρων και οι οποίοι αναγκάζονται υποχρεωτικά να διαμείνουν σε κοιτώνες και όχι σε ξενοδοχεία όπως γινόταν παλιότερα.
 
γ)  Στους εκπαιδευόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και ενώ υπάρχει η δυνατότητα να διατίθεται υπηρεσιακό λεωφορείο για την μεταφορά τους, αυτό δεν έχει ρυθμιστεί.
 
δ)    Τα μαθήματα γίνονται με 56 άτομα στο διδακτήριο, γεγονός που υποβαθμίζει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
 
- Η Πρωτοβουλία μας προτείνει:
 
α) Επαναφορά κάλυψης εξόδων διαμονής σε ξενοδοχεία της περιοχής για τους άνω των 160 χλμ. και αξιοπρεπή ημερήσια αποζημίωση για τους κάτω των 160 χλμ.
 
β) Ολιγομελή τμήματα και όχι 56 άτομα σε ένα διδακτήριο.
 
γ) Να διατεθεί υπηρεσιακό λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη για την μεταφορά των εκπαιδευομένων, όπως ήδη έχει ζητηθεί από Συνδικαλιστικές Ενώσεις.
 
- Καλούμε όλες τις συναρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να παρέμβουν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και την παροχή ποιότητας εκπαίδευσης και διαβίωσης που αρμόζει στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
- Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε πως η Σχολή της Βέροιας, αποτελεί ένα κόσμημα και προσπαθούν πέραν του δέοντος να την διατηρήσουν έτσι,  τόσο ο Διοικητής όσο και το προσωπικό της.

                                                    ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7902717073741942312

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item