Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την λειτουργία της Ε.Ο.Μ.






Κ. Υπουργέ η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.) τον Ιούλιο του 2011 συνέστησε την ΕΟΜ Ειδική Ομάδα Μεταγωγών προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μεταγωγής άκρως επικίνδυνων  – ειδικής κατηγορίας κρατουμένων,  για τους οποίους απαιτούνται ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταγωγή τους από και προς τα καταστήματα κράτησης,προς δικαστήρια – νοσοκομεία κ.τ.λ.  εντός και εκτός Αττικής.

Τα μέλη της ΕΟΜ εκπαιδεύτηκαν για 20 ημέρες με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης από εκπαιδευτές της ΕΚΑΜ σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον ρόλο της αποστολής τους και σε όλη την διάρκεια από τον Ιούλιο του 2011 έως σήμερα εφαρμόζονται προγράμματα Συντηρητικής Εκπαίδευσης ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην φυσική κατάσταση και αυτοάμυνα των αστυνομικών της ειδικής  αυτής Ομάδας.

Σύντομα η ΕΟΜ πέτυχε τους στόχους της και καθιερώθηκε ως μια ειδική και αποτελεσματική ομάδα για την διενέργεια επικίνδυνων μεταγωγών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί στο ελάχιστο η συνδρομή της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ στις μεταγωγές επικίνδυνων κρατουμένων.

Η ΕΟΜ από την ημέρα που συστήθηκε έως και σήμερα λειτουργεί με εσωτερική διαταγή της διεύθυνσης Μεταγωγών και εξαιτίας του λόγου αυτού δημιουργούνται διάφορα προβλήματα που αφορούν τον τρόπο εκπαίδευσης και λειτουργίας της συγκεκριμένης ομάδας.

Επιπροσθέτως κ. Υπουργέ οι αστυνομικοί της ΕΟΜ σχεδόν καθημερινά εργάζονται πέρα του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας εξαιτίας των αυξημένων αναγκών ενώ συχνά μεταγάγουν κρατούμενους στην επαρχία χωρίς να λαμβάνουν εκτός έδρας αποζημίωση καθώς δεν διανυκτερεύουν όπως προβλέπεται από την απόσταση που διανύουν αλλά επανέρχονται την ίδια ημέρα προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσία και την επόμενη ημέρα.

Για τους παραπάνω λόγους κ. Υπουργέ ζητάμε την έκδοση Π.Δ. και κανονισμού  για την λειτουργία της ειδικής ομάδας ΕΟΜ, όπως επίσης και στο προσωπικό της ως άνω ομάδος να δικαιολογούνται 10 ημέρες εκτός έδρας αποζημίωση  όπως προβλέπεται  και για το προσωπικό άλλων ομάδων.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  Δημήτριος ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΑΣΥΑ 

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ 

ΦΩΤΗΣ Βασίλειος  Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ 

ΨΑΛΛΙΔΑΣ  Γεώργιος Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ 

ΒΡΑΧΑΤΗΣ Παναγιώτης Μελος ΕΑΣΥΑ, Μελος Π.Α.Σ.Α.













http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/photos1012/07072012dimeda5.JPG
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/photos1012/07072012dimeda8s.JPG

http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/photos1012/07072012dimeda7s.JPG



Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 6938491531393926815

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item