Ιδρυτική διακήρυξη της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdR1j2Z06q-PEk-UD5P7QuXTPhwbcpHubYJ5osO4qwD4LjXFuDU8RpY8S2bMAtCkhpmQIyrgxe_raaxHTpLHROVHvAsVV7V4-kEkG3TYIA8bEk0KsSXWp-BpLfLOA7BdV3C_FFeIz2GTk/s1600/31710.jpgΣυναδέλφισσα και Συνάδελφε,

   Είμαστε νέοι Αξιωματικοί και ακριβώς όπως και εσύ, μπήκαμε αξιοκρατικά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., με όνειρα και φιλοδοξίες. Η προσγείωση ήταν ανώμαλη και η απογοήτευση αναπόφευκτη.
   Εγκλειστήκαμε ανούσια, όπως και εσύ στους τέσσερις τοίχους μιας σχολής για να αποκτήσουμε πειθαρχία, είδαμε όπως και εσύ το διπλανό μας να ‘’βολεύεται’’ χάρη σε κάποια γνωριμία, βιώσαμε όπως και εσύ την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η αξιοπρέπειά μας καταβαραθρώθηκε ακριβώς όπως και η δική σου, όταν διαπιστώσαμε ότι προέχει η ασφάλεια των λίγων και εκλεκτών, σε βάρος των υπόλοιπων πολιτών. Κι αυτοί που θα έπρεπε ως εκ του ρόλου τους  να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν μαζί μας; Στην καλύτερη περίπτωση δίστασαν να συγκρουστούν, στη χειρότερη ήταν οι ίδιοι μέρος του πλέγματος πελατειακών σχέσεων που χωρίζει τις υπηρεσίες σε προνομιακές και μη και τους Αστυνομικούς σε ημέτερους και μη.
   Ο συνδικαλισμός είναι καταδικασμένος, είτε να είναι μαχητικός, ανατρεπτικός και διεκδικητικός ή να μην υπάρχει. Στις τελευταίες εκλογές της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, η συμμετοχή μετά βίας ξεπέρασε τους χίλιους συναδέλφους μας, ενώ στόχος ενός υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος θα έπρεπε να είναι η συμμετοχή όλων, μηδενός εξαιρουμένου. Ωστόσο ίχνος αυτοκριτικής δεν είδαμε από όσους μας εκπροσωπούν χρόνια, υφαρπάζοντας τη δύναμη που τους δίναμε με την ψήφο μας για ιδίον όφελος.
   Η ύπαρξη ενιαίου ψηφοδελτίου δυστυχώς δεν εξυπηρετούσε την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά τη διατήρηση θέσεων και προνομίων από τους ίδιους κάθε φορά. Η μόνη ενότητα που επετεύχθη ήταν αυτή μεταξύ της ηγεσίας του συνδικαλιστών του κλάδου και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, μέσω της συνεχούς συνδιαλλαγής που σήμαινε όμως και το διαζύγιο του απλού Αστυνομικού με τον συνδικαλισμό. ‘Εναν συνδικαλισμό που έχει περισσότερο απο ποτέ ανάγκη, τη δημιουργία κοινού μετώπου , ανεξαρτήτως βαθμολογικών διαφορών, για την άρθρωση κοινών προταγμάτων και οραμάτων, για την αντιμετώπιση των κοινών δομικών προβλημάτων .
Τα τελευταία δεν κάνουν διάκριση σε ανωτέρους και κατωτέρους, πλήττουν το ίδιο όλους, και η αντιμετώπιση τους δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με δημιουργία ενιαίου οργάνου και κοινών διεργασιών, στόχο για τον οποίο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
   Ήδη η σύσταση διαφορετικών ψηφοδελτίων , έδωσε μια νέα πνοή στο κίνημα εμπνέοντας πληθώρα Αξιωματικών να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στην ένωση είτε ως υποψήφιοι , είτε ως μέλη.
 Η δε ύπαρξη συλλογικοτήτων αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας , ενισχύοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό , εγείροντας γόνιμες συγκρούσεις απαιτώντας ουσιαστικές συνθέσεις και τονώνοντας το αίσθημα συλλογικής ευθύνης.
   Η κομματικοποίηση του συνδικαλσμού μας βρίσκει σφόδρα αντίθετους, όπως αντίθετους μας βρίσκει και η πλήρης αποϊδελογικοποίηση του. Το δόγμα ‘’καμία ιδεολογία’’ τελικά σημαίνει τυφλή υποταγή στην κυρίαρχη ιδεολογία και τυφλή υπηρέτηση κατεστημένων αντιλήψεων.
   Αποφασίσαμε την επιστροφή στις ρίζες, στις βασικές αξίες και στις καταστατικές αρχές του συνδικαλισμού, εμπνεόμαστε απο τις θέσεις των πραγματικών αγωνιστών, και διαθέτουμε την απαραίτητη γνώση και θέληση για να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος.
Οι αποφάσεις του συνδυασμού μας λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά και οι κινήσεις σχεδιάζονται συλλογικά και με βάση την αρχή της ομοφωνίας, και η παρουσίαση σου  στις συλλογικές διεργασίες κρίνεται επιτακτική.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,
Οι καιροί μας καλούν, θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα;

Α.Κ.Ι.Δ.Α. στην αναξιοκρατία, τον αναχρονισμό, την πελατοκρατία



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

1.     ΚΟΚΚΑΛΗΣ Χρήστος  (Τ.Α. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ)
2.     ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος  (Δ.Α.Α./Ο.Π.Κ.Ε.)
3.     ΞΥΝΟΣ Σωτήριος  (Υ.Α.Β.Ε.)
4.     ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Αρθούρος  (Τ.Α. ΑΛΙΜΟΥ)
5.     ΜΙΧΑΛΗΣ Κωνσταντίνος   (Τ.Α. ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
6.     ΚΑΓΙΟΓΛΙΔΗΣ Στράτος  ( Υ.Κ.Α.)
7.     ΤΣΙΜΠΛΙΑΡΑΚΗ Αναστασία  ( Σ.Α.Ε.Α.)
8.     ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ  Χαράλαμπος (Α.Τ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)
9.     ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ   Μαρία (Τ.Τ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ)
10.  ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ Πέτρος  (Β΄ Τ.Α. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)
11.  ΤΣΙΩΝΗΣ Αθανάσιος   (Τ.Α. ΡΕΝΤΗ)
12.  ΚΟΨΑΥΤΗΣ Σπύρος  (Δ/νση Άμεσης Δράσης – ΔΙ.ΑΣ.)
13.  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος  ( Τ.Α. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ)
14.  ΓΟΥΔΑΛΑΚΗΣ Πέτρος  (Δ.Α.Ε.Α./Υ.Μ.Ε.Τ.)
15. ΜΠΙΤΣΩΝΗΣ Γεώργιος  (Τ.Α. ΒΑΡΗΣ)
16.                        ΜΠΙΚΑΚΗΣ Μανώλης  ( Υ.Κ.Α.)




Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1506628909415268846

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item