Η Ένωση Αθηνών για τη συνδικαλιστική δίωξη στη Διοίκηση της Έ.Α.Υ.Θεσσαλονίκης


Με έκπληξη και οργή δεχτήκαμε τις πρωτοφανείς για την εποχή συνδικαλιστικές πειθαρχικές διώξεις στη Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τάχα προσβλητικές αναφορές και δυσμενή σχόλια κατά προϊστάμενης αρχής για τις τελευταίες μεταθέσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Είναι πραγματικά άσκοπο να μπούμε στην ουσία του θέματος γιατί αυτή η ενέργεια του Αρχηγείου δεν έχει καμιά υπόσταση από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικές Ενώσεις εκπροσωπούν τους συναδέλφους με τακτικά μέλη στα συμβούλια μεταθέσεων, κατά συνέπεια και θέση έχουν και άποψη πρέπει να έχουν για αυτές. Αν κάποιοι θεωρούν ότι οι μέθοδοι περίεργων μεταθέσεων θα μένουν στο σκοτάδι είναι γελασμένοι.
Κατανοούμε όμως και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτήν την απόφασή της, γιατί αφού έχει δώσει λύσεις στο εργασιακό θέμα στην Αστυνομία, έχει εξασφαλίσει τον προγραμματισμό της εργασίας του προσωπικού της, έχει διασφαλίσει την υγιεινή στους συναδέλφους και στους χώρους εργασίας τους, έχει άρει όλες τις αδικίες των μεταθέσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., έχει ξεχρεώσει όλες τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις των αστυνομικών, προστατεύει από ξυλοδαρμούς συναδέλφων σε εξεγέρσεις κρατουμένων και τόσες άλλες ακόμα επιτυχίες μπορεί απρόσκοπτα να ασχολείται με τη φίμωση των συνδικαλιστών της Αστυνομίας για τη συνδικαλιστική τους δράση!
Είναι επίσης περίεργο η Υπηρεσιακή Πολιτική Ηγεσία αλλά και βασικά στελέχη που έχουν παραμείνει στο Υπουργείο από την προηγούμενη κυβέρνηση να επιτρέπουν πρακτικές που είναι ακριβώς αντίθετες σε ιδεολογίες και μεγαλοστομίες για ενίσχυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στο να βάλουν στο γύψο εργασιακά δικαιώματα, να ψαλλιδίσουν κατακτήσεις χτυπώντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Προτείνουμε στη φυσική ηγεσία να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν και αναδεικνύουμε σαν συνδικαλιστικό κίνημα και να πάψει να ασχολείται με θέματα ήσσονος σημασίας. Ελπίζουμε αυτή η προτροπή να μην ληφθεί ως υπόδειξη και προκαλέσει δίωξη και της δικής μας Ένωσης!
Τέλος, η στήριξη μας προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θεωρείται δεδομένη. Η Ένωση Αθηνών κινείται πάντα και έμπρακτα απέναντι σε τέτοιες αναίτιες και άστοχες αποφάσεις.
Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                 Αντιπρόεδρος                                                               Γεν. Γραμματέας
                                               
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος 


Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 7301353623422807856

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item