ΠΟΑΣΥ: Όχι στα νέα κρούσματα συνδικαλιστικών διώξεων

http://www.eayth.gr/images/poreiaath3.JPGΑθήνα 11 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 302/4/22
Προς:
1. Tον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Αντώνιο ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗ
2. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.:
1. Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
2. Πολιτικά Κόμματα
3. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Αξιότιμοι Κύριοι,
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια ΠΔΕ με αφορμή την έκδοση εγγράφου εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης (υπ' αριθμ. 87/2015 από 29/7/15), η οποία στο πλαίσιο του θεσμικού συνδικαλιστικού της ρόλου αναφερόταν σοβαρά και υπεύθυνα στις αδικίες που επήλθαν κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις, εντός της ΓΑΔΘ.
Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, η διαταγή για την ενεργοποίηση της πειθαρχικής διαδικασίας εκδόθηκε στις 7 Αυγούστου 2015, λίγες ημέρες μετά την αποστολή του εγγράφου της Πρωτοβάθμιας Ένωσης προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ενώ χθες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις (!) οι υπογράφοντες το έγγραφό της, πρόεδρος και γενικός γραμματέας, αντίστοιχα.
Γεννώνται επομένως σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη σκοπιμότητα της έκδοσης μιας τέτοιας διαταγής όσο και για τη «ΝΕΑ» αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζει το Αρχηγείο τη συνδικαλιστική δραστηριότητα, δεδομένων και άλλων ενεργειών που έλαβαν χώρα πρόσφατα. Και πολύ περισσότερο, τίθεται το ερώτημα αν όλα αυτά τελούσαν εν γνώσει της απερχόμενης Πολιτικής Ηγεσίας, στην οποία απευθυνόταν πρωτίστως η Ένωση και φυσικά αν είναι ενήμερος ο υπηρεσιακός Υπουργός κ. Αντώνιος Μακρυδημήτρης.
Ως Ομοσπονδία, δηλώνουμε αγανακτισμένοι και καταγγέλλουμε κάθε σκέψη – ενέργεια που φαλκιδεύει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και παραπέμπει σε μαύρες σελίδες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όταν χέρι – χέρι Πολιτική και Φυσική Ηγεσία συνεργάζονταν για τη φίμωση και τον εξανδραποδισμό των συνδικαλιστών.
Ας γνωρίζουν όσοι τυχόν ζήλεψαν σήμερα τη «δόξα» τους, ότι η εποχή εκείνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να μην επιτρέψουν αυτό το πισωγύρισμα, τα δε Πολιτικά Κόμματα στα οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, να πάρουν δημοσίως θέση, καταδικάζοντας κάθε απόπειρα δίωξης Αστυνομικού Υπαλλήλου - Λειτουργού και ειδικά των συναδέλφων μας, που το μόνο τους «αμάρτημα» ήταν να ασχοληθούν με το Συνάδελφο και τα προβλήματά του.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 6088983574219599801

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item