Ικανοποίηση ενστόλων για την τροπολογία...

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διατυπώθηκε...
διαφορετικά, τελικά, η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους ενστόλους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δέχτηκε να διατηρήσει τις διατάξεις που είχαν διαμορφωθεί με το πρώτο μνημόνιο, το 2010 και σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη φράση για τους όρους συνταξιοδότησης των ενστόλων «στο 58ο έτος ηλικίας και 40 έτη ασφάλισης», επανέφερε το «60ο έτος ηλικίας ή 40 έτη ασφάλισης», που είχε θεσμοθετηθεί με το πρώτο μνημόνιο.

Η νομοτεχνική βελτίωση που έγινε επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση, την οποία είχε επεξεργαστεί και προτείνει κατά κύριο λόγο ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιάννη Πανούση, Βασίλης Μαστρογιάννης, ως τμηματάρχης Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, και μέλος τριμελούς επιτροπής που είχε μελετήσει το συνταξιοδοτικό της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Κατάφερε να ανατρέψει τις δυσμενείς για όλους προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, διατηρώντας στο ακέραιο τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ» καταλήγει η ανακοίνωση»...
 
 
 
 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7060872185857998995

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item