Ο Αστυνόμος που δέχτηκε "γκανγκστερικό" χτύπημα μηνύει στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων!

Η ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για την αποκατάσταση αξιωματικού, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ελέγχου των αδιάφθορων της αστυνομίας μετά από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες, είναι μόνο η αρχή μιας υπόθεσης, όμοια της οποίας δεν έχουν βιώσει στο παρελθόν τα Δωδεκάνησα.
Οι ρόλοι πλέον αντιστράφησαν και ο καταγγελλόμενος αξιωματικός, ως κατήγορος πλέον, επιδιώκει με μια σειρά αναφορών τον ποινικό κολασμό εκείνων, που όχι μόνο αμφισβήτησαν την εντιμότητά του, αλλά επιχείρησαν να τον αναγάγουν στον «υπ’ αρίθμ. 1» κακοποιό στο σώμα, στην περιοχή μας, υποβάλλοντάς τον σε μια ψυχοφθόρα δοκιμασία με ανυπολόγιστες συνέπειες στον ίδιο και στην οικογένειά του. 
Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, με βαθμό αστυνόμου Α΄, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», προχώρησε μεταξύ άλλων και στην υποβολή μηνύσεων κατά επιτελών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προβαίνοντας σε καταγγελίες σε βάρος τους για τη διάπραξη εξαιρετικά σοβαρών αδικημάτων.

Ο αξιωματικός υπηρέτησε ως διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κω από την 5-5-2008  μέχρι και τις 31-8-2014. Μετατέθηκε από τη θέση του, μετά από αίτησή του, προκειμένου, όπως τονίζει, να διαφυλάξει την υπηρεσιακή του αξιοπρέπεια και την οικογένειά του, από τις συκοφαντίες και τις «ορέξεις» εγκληματικών στοιχείων, με τα οποία ήρθε σε σύγκρουση ως κατ’ εξοχήν διώκτης τους, κατά την περίοδο που ήταν διοικητής του Τ.Α. Κω.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητή του Τ.Α. Κω, η υπηρεσία του είχε να επιδείξει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, ιδιαίτερα στον τομέα της δίωξης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών…
«Παραδόξως όμως, αντί να απολαύσω της συνδρομής προσώπων που, υποτίθεται ότι υπηρετούσαν τους σκοπούς της δίωξης του εγκλήματος, όπως εγώ, τα τελευταία χρόνια έλαβε χώρα μια άνευ προηγουμένου, προφανώς μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου, η οποία, δυστυχώς, όπως πλέον διαπιστώνω, βρήκε ευήκοα ώτα σε πρόσωπα και σε υπηρεσίες που θα έπρεπε να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι να ενεργούν με τον τρόπο που ενήργησαν στην δική μου περίπτωση. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να έχω ελεγχθεί κατ΄ επανάληψη, ποινικά και πειθαρχικά, με αφορμή ανώνυμες και επώνυμες (δήθεν) αναφορές κακοποιών στοιχείων, τα οποία έχω καταμηνύσει σχετικά, προσώπων που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης για σοβαρότατες υποθέσεις ναρκωτικών, που εγώ και η Υπηρεσία μου χειριστήκαμε, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σε βάρος μου.
Θεωρώ ανεπίτρεπτο, η ίδια η Υπηρεσία μου, να διεξάγει σε βάρος μου επανειλημμένους ελέγχους, με τρόπο, πλέον, εμπαθή και στρεβλό, προσπαθώντας επί της ουσίας να μου καταλογίσει ανύπαρκτες σχέσεις και δραστηριότητες», εκθέτει σε υπόμνημα – μήνυσή του ο αξιωματικός, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθησαν οι έρευνες σε βάρος του, δεν ήταν σύννομος.
Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται, ότι επιτελείς της υπηρεσίας αδιάφθορων, ανήγαγαν σε  «οσιομάρτυρες» κακοποιούς και υιοθέτησαν αβίαστα, ως αξιόπιστες πηγές εναντίον του, κακόβουλους, προδήλως εμπαθείς και εσκεμμένα ανώνυμους δήθεν καταγγέλλοντες – πληροφοριοδότες και προκάλεσαν την υπηρεσιακή και την ανθρώπινη απαξίωσή του και τον συνεπακόλουθο «αστυνομικό παροπλισμό» του, τον οποίο προφανώς επεδίωξαν οι ανωνύμως «καταγγέλλοντες» – κακοποιοί και οι ηθικοί αυτουργοί τους.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Ενα από τα σημεία για τα οποία «παραπονείται» ο αξιωματικός αφορά, άκουσον – άκουσον, στη χρήση πλαστών παραστατικών καταθέσεων χρημάτων σε λογαριασμούς, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τα οποία συνόδευαν καταγγελία σε βάρος του!
Πρόκειται σίγουρα για μια απίστευτη μεθόδευση από κακοποιά στοιχεία, η οποία όπως εξέθεσε ο αξιωματικός, δεν ελέγχθηκε αρμοδίως και δεν κινήθηκε η διαδικασία για τον κολασμό εκείνων, που διέπραξαν το συγκεκριμένο αδίκημα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, είχε διαβιβαστεί την 21η Φεβρουαρίου 2014, άνευ ημερομηνίας, ανώνυμη επιστολή, η οποία συνοδεύτηκε με κίνηση τραπεζικού λογαριασμού ενός ατόμου που ενεπλάκη σε σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, η οποία είχε εξόφθαλμα και προκλητικά πλαστογραφηθεί από άγνωστο μέχρι στιγμής πρόσωπο και εμφάνιζε τον αξιωματικό και έναν συνάδελφό του, να έχουν προβεί σε καταθέσεις σ’ αυτόν!!!
Είναι ξεκάθαρο και δια γυμνού οφθαλμού ότι τα ονόματά των δύο αστυνομικών (του καταγγελλόμενου δηλαδή αξιωματικού και του συναδέλφου του) δεν υπήρχαν στο πρωτότυπο έγγραφο κίνησης του λογαριασμού του κακοποιού.
Αυτό προέκυψε με αντιπαραβολή σε αποσταλθέν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γνήσιο έγγραφο. Τα ονόματά τους προστέθηκαν χειρόγραφα και τελείως πρόχειρα στο πλαστογραφημένο παραστατικό της τράπεζας!!
Για τους φερόμενους ως ευνοηθέντες από τον αξιωματικό υπόλογους για σοβαρά αδικήματα, ο αξιωματικός εκθέτει ότι:
-Ενας είχε συλληφθεί 2 φορές από την υπηρεσία του για κακουργηματικές παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και μάλιστα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις συγκεκριμένες πράξεις.
-Ενας δεύτερος έχει υποστεί σειρά ελέγχων (κατ΄ οίκον έρευνες κλπ) και έχει σχηματιστεί σε βάρος του πλήθος δικογραφιών από την υπηρεσία του για εγκληματική οργάνωση, για σωματεμπορία, για αδικήματα του νόμου περί όπλων και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και μάλιστα για μία από τις υποθέσεις αυτές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, δικάστηκε και καταδικάστηκε.
-Ενας τρίτος συνελήφθη 2 φορές από την υπηρεσία του για κακουργηματικές παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων και για διάφορες παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.
-Ενας τέταρτος συνελήφθη αρκετές φορές για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων αλλά και σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του 1ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.
ΥΠΟΨΙΕΣ
Ο αξιωματικός, που βρέθηκε στο επίκεντρο των ελέγχων των αδιάφθορων, εκθέτει σε αναφορά του ότι το καλοκαίρι του 2014 δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο γραφείο του, παρουσία συναδέλφου του, από άνδρα ο οποίος τον ενημέρωνε ότι συγγενικό πρόσωπο αστυφύλακα, που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση ναρκωτικών, είχε σκοπό να καταγγείλει αστυνομικό, ο οποίος είχε δώσει πληροφορία για την έκνομη δραστηριότητα του συναδέλφου του και οδήγησε μετά από ενέργειες του αξιωματικού στη σύλληψή του.
Για την συγκεκριμένη ανώνυμη πληροφορία είχε ενημερώσει εξάλλου τον τότε Ταξίαρχο κ. Δημήτρη Λερογιάννη, ο οποίος με τη σειρά του τον ενημέρωσε ότι είχε αποστείλει σχετικό σημείωμα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Το συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο του επίορκου αστυνομικού, όπως διατείνεται ο αξιωματικός, εργαζόταν σε τράπεζα και είχε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα καταθέσεων.
Ο αξιωματικός, προέβη και σε άλλες καταγγελίες, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον ίδιο και την οικογένειά του (είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών), ενώ εξέφρασε ρητά τους φόβους του για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε βάρος του αξιωματικού, δεν προέκυψε η βασιμότητα των καταγγελλομένων και τα όσα απίστευτα υποστηρίχθηκαν περί έκνομης συμπεριφοράς του κατέληξαν στο αρχείο με δύο διατάξεις της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κω, που εγκρίθηκαν από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.
Η πρώτη καταγγελία προερχόταν, όπως έγραψε η «δημοκρατική», από μια αλλοδαπή που συνελήφθη την 21η Απριλίου 2011 για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης, της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό και κάθειρξη 7 ετών σε δεύτερο.
Σε συμπληρωματική κατάθεση που είχε δώσει ενώπιον Ανακριτή της Κω, η συγκεκριμένη αλλοδαπή είχε ισχυριστεί ότι το άτομο που της είχε αναθέσει τη μεταφορά των ναρκωτικών αλλά και συνεργάτες του, τύγχαναν «ασυλίας» από τον αξιωματικό.
Το ίδιο ισχυρίστηκαν ακόμη δύο αλλοδαποί, που συνελήφθησαν αργότερα σε υπόθεση ναρκωτικών στην πορεία των ερευνών. Υποστήριξαν συγκεκριμένα ότι ο αλλοδαπός κακοποιός τους είχε πει ότι ο αξιωματικός του παρείχε προστασία. Ο κακοποιός ωστόσο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον αξιωματικό, ενώ είχε συλληφθεί δύο φορές για διακίνηση ναρκωτικών από τον ίδιο. Οι ισχυρισμοί της αλλοδαπής διασκεδάστηκαν από τον έλεγχο της ορθότητας των λεγομένων της, ενώ για τα όσα είπαν οι άλλοι δύο, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι ο αξιωματικός διάγει πολυτελή βίο, διαψεύστηκαν από έλεγχο που έγινε στα περιουσιακά του στοιχεία.
Η Εισαγγελία επιλήφθηκε κι άλλων καταγγελιών σε βάρος του ίδιου αξιωματικού.
Την 5η Ιουλίου 2013 έγινε τηλεφωνική καταγγελία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων από εμπλεκόμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός και συνάδελφοί του, χρηματίζονταν από διάφορα καταστήματα με τρεις ακόμη συναδέλφους, ότι διακινεί ναρκωτικά και διατηρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Την επόμενη ημέρα έγινε δεύτερη τηλεφωνική καταγγελία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων από γυναίκα, εμπλεκόμενη ομοίως σε υποθέσεις ναρκωτικών, σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός είχε προθυμοποιηθεί να την προμηθεύσει με κοκαΐνη κατά την προσαγωγή της στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, με αντάλλαγμα να του δώσει πληροφορίες για άλλους χρήστες ναρκωτικών.
Την 26η Σεπτεμβρίου 2012 ένας ανώνυμος είχε ισχυριστεί, με επιστολή του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι είχε ακούσει τον αξιωματικό να διαπραγματεύεται την πώληση όπλων έναντι 80.000 ευρώ, αναφερόμενος στην υπόθεση κλοπής οπλισμού από το ΑΤ Κω. Ισχυρίστηκε ότι ένα κατάστημα είχε την πλήρη κάλυψη του και ότι διάγει πολυτελή βίο και ότι συνεργάζεται με έναν ιδιώτη με τον οποίο μεταφέρει ναρκωτικά από την Τουρκία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αξιωματικός χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ένα μικρό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, διότι το δικό του καταστράφηκε από χαλαζόπτωση.
Ελέγχθηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία από το έτος 2006 έως το έτος 2012 και δεν βρέθηκε οτιδήποτε το ύποπτο. Εγιναν έλεγχοι στην οικία του, στο χώρο εργασίας του, διενεργήθηκαν όμοιες έρευνες σε συναδέλφους του και δεν προέκυψε απολύτως τίποτε.
Προέκυψε, μεταξύ άλλων ότι το άτομο με το οποίο καταγγέλθηκε ότι έφερνε ναρκωτικά από την Τουρκία έχει συλληφθεί δύο φορές από την υπηρεσία του.
Δεν προέκυψαν έτσι επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του και η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο.
Η υπόθεση, που χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Ασλάνης, αναμένεται να έχει συνέχεια…

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8940668581612041791

1 σχόλιοDefault Comments

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ . ΛΥΠΗΡΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item