Τροχονόμοι για μια ημέρα [ΒΙΝΤΕΟ]


 Mία υπέροχη πρωτοβουλία του Διοικητή της Τροχαίας Χίου Γιάννη Αραμπατζή και στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής!!

Για μία ημέρα τροχονόμοι έγιναν οι μαθητές της έκτης δημοτικού του 2ου δημοτικού σχολείου Βροντάδου, μοιράζοντας κλήσεις σε οδηγούς που παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Τα παιδιά συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Διοικητή της Τροχαίας Χίου Γιάννη Αραμπατζή και στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που εκπονούν με τον δάσκαλό τους Μαν. Τσαγκάτο, βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης και στα πρώτα είκοσι λεπτά βεβαίωσαν πάνω από 30 κλήσεις για κράνος και ζώνη ασφαλείας.

«Επειδή η Χίος βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα τροχαία ατυχήματα σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης των παιδιών και εκμάθησης των βασικών κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 

Τα παιδιά λοιπόν για κάποιες ώρες θα γίνουν τροχονόμοι, θα τους δώσουμε σφυρίχτρες, ροζ χαρτάκια και θα σταματάνε τους παραβάτες για να τους βεβαιώνουν κλήσεις. Βέβαια δεν θα είναι πραγματικές αλλά απλές συστάσεις. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στους εσωτερικούς δρόμους της πλατείας και θα ελέγξουμε τις παράνομες σταθμεύσεις», ανέφερε στον «π» ο διοικητής της τροχαίας Χίου.
Τα αποτελέσματα;

Σε διάστημα περίπου μιας ώρας μοιράστηκαν 215 «κλήσεις» από τους μαθητές, οι οποίες αφορούσαν 148 για παράνομη στάθμευση, 47 για κράνος, 16 για ζώνη και 4 για κινητό τηλέφωνο.

Δείτε το βίντεο:


politischios.gr/-
scepticusbatsicus.blogspot.gr 

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 1102121926792978453

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item