Δικαιώθηκαν οι ένστολοι φοιτητές για τις μεταγραφές τους – Διαβάστε το Νόμο


Δικαιώθηκαν οι ένστολοι φοιτητές για τις μεταγραφές τους – Διαβάστε το Νόμο
Αναδημοσίευση από το σάιτ της ΣΚΑΥ.
"Μία ακόμη τεράστια αδικία σε βάρος των συναδέλφων που επέλεξαν παράλληλα με τα καθήκοντα τους να σπουδάσουν διορθώνεται μετά από επίμονες και στοχευμένες κινήσεις και πιέσεις, του
συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα άρθρο 29 του Νόμου 4327/2015 επανήλθε η διάταξη που επέτρεπε τη μεταφορά θέσεων εισαγωγής σε σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., οι φοιτητές των οποίων είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου και σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Τ.Ε.Ι., εφόσον είναι φοιτητές Τ.Ε.Ι., που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.

Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο Α.Ε.Ι. της πόλης όπου υπηρετούν.


Υπενθυμίζουμε ότι η ανωτέρω διάταξη υπήρχε στην Υπουργική Απόφαση Φ1/79383/Β3 του 2014 και καταργήθηκε με την τροπολογία Λοβέρδου.


Επίσης σας γνωρίζουμε και πάλι τις παρακάτω πληροφορίες για τις Κατατακτήριες εξετάσεις:

- Η υποβολή αίτησης για συμμετοχή στις Κατατακτήριες Εξετάσεις για όλες ανεξαιρέτως τις Σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχει προθεσμία από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε έτους.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 3404/04, όπως τροποποιήθηκε με αρθ. 57 ν. 4186/13 και αρθ 10 ν. 4218/13, καθώς και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων υπ’ αριθ. Φ1/192329/Β3/13-12-2013), σας ενημερώνει ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

- Όλοι οι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συγκεκριμένα ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΥΠΕΡΔΙΕΤΟΥΣ-ΔΙΕΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ, μπορούν να συμμετέχουν για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις σε όλες τις Σχολές, χωρίς δηλαδή να εξαιρείται καμία απολύτως Σχολή.

- Οι Κατατακτήριες γίνονται μόνο με εξετάσεις σε τρία (3) μαθήματα κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου 2014.

- Απαιτείται αίτηση συμμετοχής και επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου.

-Η φοιτητική άδεια, με το ν. 4210/13, δυστυχώς, από 20 μέρες μειώθηκε σε 10 ημέρες ανά έτος.

- Σύμφωνα με το ν. 4009/11 στους φοιτητές που φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, δεν χορηγούνται εκπαιδευτικά συγγράμματα (βιβλία) και φοιτητικά πάσο.

Απ’ ό,τι προκύπτει συμπερασματικά τα Μνημόνια και οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν επιφέρει και επιβάλλει πολλές αρνητικές διατάξεις για τους συναδέλφους που επιθυμούν να σπουδάσουν, μαζί βέβαια με τις αρνητικές υπηρεσιακές συνθήκες που παρατηρούνται για τους πτυχιούχους και φοιτητές αστυνομικούς, όπως διαδικασία μετάταξης σε ειδικών καθηκόντων, εξετάσεις Αρχιφυλάκων και ΤΕΜΑ, μισθολογικές και βαθμολογικές προαγωγές κτλ.

Ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός, σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια μας και θα βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σας.

Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
«πρώτα ο συνάδελφος»


skaythess.gr

Related

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8621101414857227432

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item