Στην Καρδίτσα ξεκινά αύριο το 12ο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Διευθύνσεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Σε συνέντευξη Τύπου στις 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας από την οργανωτική επιτροπή του 12ου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Διευθύνσεων και Σωμάτων Ασφαλείας έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Καρδίτσα, κατά το
χρονικό διάστημα από αύριο έως 22 Μαΐου. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται ετησίως από το παράρτημα Βορείου Ελλάδας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, με τη συνδρομή της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και με την έγκριση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικά για τη φετινή χρονιά το τουρνουά ονομάστηκε «Δημήτριος Κορώνης», μετά από πρόταση της οργανωτικής επιτροπής, στη μνήμη του πρόωρα χαμένου συναδέλφου και αθλητή. Επίσης θα βραβευτούν σημαντικοί άνθρωποι της καλαθοσφαίρισης, όπως ο Χρήστος Δεληγιάννης που πρόσφατα ανακοίνωσε τη λήξη της καριέρας του.

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί, αλλά και πυροσβέστες, θα λάβουν μέρος στους αγώνες μετέχοντας στις 19 ομάδες του πρωταθλήματος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Θα διεξαχθούν 44 συνολικά αγώνες στα κλειστά γυμναστήρια της Καρδίτσας, του Παλαμά και των Σοφάδων, με την πόλη της Καρδίτσας και τις κωμοπόλεις να νιώθουν έντονα την παρουσία τους. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 3 ομίλους των πέντε ομάδων και 1 των τεσσάρων, με τις δύο πρώτες κάθε ομίλου να συνεχίζουν στη νοκ άουτ φάση. Η κληρωτίδα έκανε τα δικά της τερτίπια, με το Γ’ όμιλο να περιλαμβάνει τις τοπικές ομάδες Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Το ντέρμπυ μεταξύ τους είναι προγραμματισμένο στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 19:00’ στην Καρδίτσα.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 21:30’ θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς η επίσημη δεξίωση της διοργάνωσης, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες μας να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις του τόπου.

Ο τελικός θα γίνει την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 20:00’ στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα συλλέγονται τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στη συνέχεια σε φορείς και οργανώσεις που θα φροντίσουν για τη διανομή τους. Η είσοδος σε όλα τα γήπεδα είναι ελεύθερη. Οι αγώνες από το κλειστό γήπεδο της Καρδίτσας θα μεταδίδονται σε live streaming, μέσα από την ιστοσελίδα www.ipakarditsa.gr

Επίσης θα διεξαχθεί το 5ο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης με τη συμμετοχή μόνο 2 ομάδων, της Δ.Α. Καρδίτσας και του παραρτήματος Βορείου Ελλάδας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 21:00’.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που στηρίζουν το εγχείρημα της διοργάνωσης και συγκεκριμένα:

    Από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μάττας Γεώργιος
    Από το Δήμο Καρδίτσας ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ψημμένος Κωνσταντίνος
    Από το Δήμο Σοφάδων η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ζουρνατζή Ελένη, εκ μέρους του Δημάρχου
    Από το Δήμο Παλαμά ο κ. Άρης Τσίρας, πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ.

Το λόγο έλαβε αρχικά ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Τσέλιος Κων/νος, ο οποίος στην τοποθέτηση του πραγματοποίησε μια αναδρομή στην ανάληψη της διοργάνωσης και τη δυσκολία του εγχειρήματος, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Δημητρίου Κορώνη , η μνήμη του οποίου τιμάται για τρίτη συνεχόμενη χρόνια.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Μάττας, καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στην περιφέρεια  μας αστυνομικούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες.

Εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας, ο  Αντιδήμαρχος κ. Ψημμένος Κων/νος στάθηκε στην κοινωνική διάσταση της διοργάνωσης, αφού κατά τη διάρκεια των αγώνων θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε διάφορους φορείς και οργανώσεις για το φιλανθρωπικό τους έργο. Στην τοποθέτηση του ο κ. Ψημμένος ανέφερε τα εξής:

Εκ μέρους και του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου που δεν μπορούσε να παραβρεθεί στη σημερινή συνέντευξη τύπου,  θέλω να συγχαρώ τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης & του 5ου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης  των Αστυνομικών Δ/νσεων της χώρας, για την πρωτοβουλία τους διεκδικήσουν και να αναλάβουν τη ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας το διάστημα 18-22 Μαΐου.

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που μέσω του αθλητισμού προάγει τη συναδελφικότητα, τον συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των αστυνομικών,  αναδεικνύοντας παράλληλα και το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς συνδυάζεται και με κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις για την ανακούφιση άπορων συνανθρώπων μας.

Ως Δήμος Καρδίτσας στηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τη διοργάνωση και θα υποδεχθούμε με χαρά στην πόλη μας τις αποστολές των άλλων Αστυνομικών Δ/νσεων, ευχόμενοι να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες και να αποκομίσουν ευχάριστες εμπειρίες από την παραμονή τους στην πόλη μας.

Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες   και παράλληλα να στηρίξουν και τον φιλανθρωπικό σκοπό τους.

Ακολούθως ο κ. Άρης Τσίρας, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ακολουθεί ακόμη μια σημαντική διοργάνωση, αυτή του final 4 κορασίδων βόλεϊ που έγινε στον Παλαμά πρόσφατα και αυτό είναι σημαντικό για τον τόπο.

Η κ. Ζουρνατζή με τη σειρά δήλωσε ότι αποτελεί ευτυχία και χαρά για την πόλη των Σοφάδων η διεξαγωγή των αγώνων και πως ο Δήμος θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη διοργάνωση. Στην τοποθέτηση της η κ. Ζουρνατζή ανέφερε τα εξής:

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Σοφάδων καλωσορίζουμε  όλους τους αστυνομικούς και πυροσβέστες στο 12ο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης  Αστυνομικών Διευθύνσεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 22 Μαΐου.

Είναι ευτυχία και χαρά για μας, η διεξαγωγή αγώνων στην πόλη των Σοφάδων

Είμαστε σίγουροι πως θα γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση και τα παιχνίδια θα είναι πολύ καλά. Εμείς ως Δήμος θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση στην διοργάνωση, ώστε να αποτελέσει μια γιορτή του μπάσκετ.

Αποτελεί ιδιαίτερη  ευθύνη και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων. Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες να έχουν την υγεία τους και ο καλύτερος να κερδίσει. Καλούμε τον κόσμο της πόλης των Σοφάδων  να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει όμορφο θέαμα.

Με την ευκαιρία των αγώνων μεταφέρουμε και το εξής μήνυμα της Δημοτικής Αρχής:

Τα Σώματα Ασφαλείας δίνουν τη μάχη στο δρόμο καθημερινά ώστε να κρατήσουν την κοινωνία ενωμένη και ειρηνική στο όνομα της Δημοκρατίας και της νομιμότητας.

Ιδίως την περίοδο αυτή, την περίοδο της κρίσης και της έντασης, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αναγνωρίζουμε και να τιμάμε το ρόλο αυτό.

Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων  στέκεται στο πλευρό τους και υποστηρίζει το δύσκολο κοινωνικό έργο που επιτελούν, προς όφελος των πολιτών.

Τέλος, ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κ. Γεώργιος Ζαρχανής ανέφερε τα στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης και κάλεσε τον κόσμο της Καρδίτσας να γεμίσει τα γήπεδα.


bloko.gr 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7935523877998350279

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item