Ένωση Ροδόπης προς κυβερνηση για μισθολογικά και ΣτΕ: "Αν μας αγαπάτε στ’ αλήθεια, να το αποδείξετε έμπρακτα "

Ένωση Ροδόπης προς κυβερνηση για μισθολογικά και ΣτΕ: "Αν μας αγαπάτε στ’ αλήθεια, να το αποδείξετε έμπρακτα " Ανακοίνωση με τίτλο επιλογής « Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους… » από την Ένωση Ροδόπης για τα δύο φλέγοντα ζητήματα που τους τελευταίους μήνες βρίσκονυτα διαρκώς πρώτα στη λίστα ενδιαφέροντος των ένστολων.
"Διανύουμε ήδη τον 5ο μήνα από τη δημοσίευση της 2194/2014  Απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία  ακυρώνει την υπ’ αριθ. οικ. 2/83408/0022/14.11.2012  Απόφαση του
Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (Β΄3017/14.11.2012) και παράλληλα πλησιάζουμε στην εκπνοή της δίμηνης προθεσμίας που δόθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών από την Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ - όπου η Ομοσπονδία μας αναγκάστηκε να προσφύγει μετά την αδιάλλακτη και προσβλητική στάση του Υπουργού Οικονομικών και της Κυβέρνησης κατ’ επέκταση - προκειμένου αυτό να συμμορφωθεί απόλυτα με την ανωτέρω απόφαση και να αποκαταστήσει τους μισθούς των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, καταβάλλοντάς τους ταυτόχρονα αναδρομικά τις κριθείσες ως παράνομες περικοπές στις οποίες υποβλήθηκαν.
Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση, καμία ένδειξη πρόθεσης πλήρους συμμόρφωσης προς την Απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας δεν έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, παρά συνεχίζει να κινείται σε πολιτικές λαϊκισμού, αποπροσανατολισμού, διχασμού και δημιουργίας αντιπαλότητας μεταξύ των εργαζομένων της χώρας.
Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση αποκρύπτει τεχνηέντως την πραγματικότητα που την εκθέτει ανεπανόρθωτα, καθότι μη συμμορφούμενη προς τις δικαστικές αποφάσεις, παρανομεί σε βάρος των ενστόλων και επιδίδεται σε αποπροσανατολιστικές προφορικές δηλώσεις «αγάπης», ενώ ταυτόχρονα -όντας θύματα της Κυβερνητικής παρανομίας - μας παρουσιάζει με τη βοήθεια και μερίδας των Μ.Μ.Ε., ως δήθεν ευνοημένους που θα απολαύσουν αυξήσεων, οι οποίες «αναγκαστικά» θα επιβαρύνουν τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες…!
Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση  από την μεγάλη της «αγάπη» προς εμάς τους ένστολους, με την υπ’ αριθ. οικ. 2/83408/0022/14.11.2012 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, προέβη σε άδικες περικοπές των μισθών μας και όταν αυτές κρίθηκαν παράνομες από το ΣτΕ και διατάχθηκε η αποκατάστασή μας, αυτή αρνείται να συμμορφωθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχώρησε ένα ακόμη βήμα παραπέρα και με την ψήφιση του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 επιχειρεί απροκάλυπτα  να «βάλει χέρι» ξανά στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Θέτοντας ασφυκτικές προθεσμίες, εξαναγκάζει ουσιαστικά τον συνδικαλιστικό μας φορέα, αντί να προφυλάξει τα εναπομείναντα - μετά το αναγκαστικό κούρεμα του PSI - αποθεματικά τους από τη μεγάλη τρύπα του Ε.Τ.Ε.Α., να συνηγορήσει στην θυσία τους υπέρ μιας δήθεν αξιόπιστης και βιώσιμης λύσης, απεμπολώντας τις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος που διαχρονικά αγωνίζεται για τον δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, δηλαδή να αναλάβει εκείνο την ευθύνη για το ενδεχόμενο μετατροπής των Ταμείων μας από Ν.Π.Δ.Δ. σε Ν.Π.Ι.Δ. (Επαγγελματικά Ταμεία), με όσους ουσιαστικούς και οφθαλμοφανείς κινδύνους συνεπάγεται αυτό, πάντα υπό καθεστώς πίεσης και εκβιασμών.

Κύριοι της Κυβέρνησης, καλό το παραμύθι σας… αλλά δεν έχει δράκο!!!
Σας καλούμε, αν μας αγαπάτε στ’ αλήθεια, να το αποδείξετε έμπρακτα και ΑΜΕΣΑ αφενός μεν με τη συμμόρφωσή σας στο διατακτικό της 2194/2014  Απόφασης του ΣτΕ, αφετέρου δε με την κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.. "

                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα 6 9 7 7 5 0 0 3 7 4 
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης 6 9 7 4 3 2 9 9 7 6

Related

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 3597815592873729350

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item