Ανοιχτή επιστολή συνδικαλιστών στον Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για την λύση του ασφαλιστικού για τους καταταγέντες του 1990-1995

Δεκαεννέα συνδικαλιστές  με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή στον Υπ. Δημόσιας Τάξης ζητούν να αποκατασταθεί μια κατάφωρη αδικία που αφορά τους τους καταταγέντες συναδέφους μας τα έτη από 1990 έως 1995.


κ. Υπουργέ,

Γνωρίζοντας καλά τις δραματικές αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας παρελκόμενο των
σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του Κράτους, σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, θεωρώντας πως η οδυνηρή αυτή κατάσταση που όλοι βιώνουμε δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε αδικίες εις βάρος δημοσίων λειτουργών.

Και αυτό γίνεται εντονότερο όταν μιλάμε για μισθολογικές και συνταξιοδοτικές αδικίες κατά των γυναικών και ανδρών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Ανθρώπων που έχουν ταχθεί στην διασφάλιση των συνταγματικών αγαθών της δημοσίας τάξης και ασφάλειας του Έλληνα  πολίτη , θέτοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο όποτε αυτό χρειαστεί.

Συγκεκριμένα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια έγιναν ρυθμίσεις και αλλαγές που αφορούσαν συνταξιοδοτικά θέματα των Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέσα σε αυτές τις αλλαγές εντάχθηκε και μια πολύ σοβαρή αδικία, που αν δεν αλλάξει θα επιβαρύνει, παντελώς άδικα, συναδέλφους με σχεδόν δέκα χρόνια επιπλέον υπηρεσία, για την οποία και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αλλά και να ζητήσουμε την συμπαράστασή σας στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Τον Ιούλιο του 2010 ψηφίστηκε ο Ν.3865/2010 με στόχο να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής στην Υπηρεσία, αλλά μέσα από μια ομαλή χρονική μετάβαση, έτσι ώστε να μην δημιουργεί μεγάλες χρονικές διαφορές στην απονομή της σύνταξης μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Αστυνομικοί λοιπόν που ενώ εισήχθησαν την ίδια ακριβώς ημερομηνία στην σχολή, επειδή είχαν μικρότερο χρόνο στρατιωτικής θητείας δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως 31/12/2014 και θα αναγκασθούν να υπηρετήσουν 10 έτη περισσότερα και θα αντιμετωπίσουν δυσμενέστερες διατάξεις υπολογισμού σύνταξης. Αυτή είναι μια μεγάλη αδικία που διαχωρίζει αναίτια και αδικαιολόγητα συναδέλφους, μια κατάσταση παντελώς σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα που προωθεί την ίση μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων στον ίδιο κλάδο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κ υπουργέ, με αίσθημα ευθύνης, αλλά και σεβασμό στην ηθική συμβολή όλων των ελλήνων αστυνομικών, που κάνουν κατ΄ ουσία «κατάθεση ζωής» μέσα στην αστυνομική οικογένεια, σας καλούμε να συνδράμετε και εσείς από την πλευρά σας την προσπάθεια που κάνει η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη  Γεννηματά,  για να ενταχθεί , αυτή η αλλαγή στο συνταξιοδοτικό των Σωμάτων Ασφαλείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι με την βοήθειά σας θα αποφύγουμε περαιτέρω καθυστερήσεις και θα αποκατασταθεί μια κατάφωρη αδικία.

1 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΑΣΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

2 ΒΟΥΤΟΥΡΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

3  ΖΩΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣΥ ΒΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

4  ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ  ΕΑΣΥΑ

5  ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

6  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

7  ΚΑΨΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ  ΕΑΣΥΑ

8  ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΑΣΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

9  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  Βασίλης  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ ΕΑΣΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

10 ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ ΕΑΣΥ Ν/ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

11 ΜΕΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΑΣΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

12 ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ  ΕΑΣΥ Β/ΑΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ

13 ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ Γεώργιος  Αν .Γεν.  Γραμματέας  ΕΑΣΥ ΒΑ

14 ΤΣΙΝΑΒΟΣ  Ηλίας  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ ΕΑΣΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

15 ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ  ΕΑΣΥΑ

16  ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ  ΕΑΣΥΑ

17 ΧΑΧΑΛΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

18 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ  ΕΑΣΥΑ

19 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ ΑΠΟ  ΕΑΣΥΑ

Related

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7732111429199415873

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item